For flere af favoritterne kan det allerede være slut | Golf.dk
Mange mente, at Rory McIlroy var den klare favorit til at vinde The Masters og fuldende sit career grand slam, men allerede efter første runde er han syv slag fra toppen af stillingen.

Foto: Getty Images

For flere af favoritterne kan det allerede være slut

12/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Klokken 17.04 går Brooks Koepka på banen til sin anden runde på Augusta National, og selvom konkurrenterne har nok at se til ved selv at navigere de puklede og lynhurtige greens, så vil de fleste nok kaste et blik op på de leaderboards, som stadig betjenes manuelt.

På første runde havde de travlt med at skifte de røde tal ud for Koepkas navn. Seks birdies lavede han på vej mod en delt førsteplads i -6. Mens Bryson DeChambeau måtte levere en ekstraordinær slutspurt for at nå til samme score, så det noget så naturligt og ubesværet ud for Koepka.

I løbet af sine tre majorsejre siden juni 2017 har han prøvet det hele> En gang startede han finalerunden et slag fra førstepladsen og vandt med fire. En anden gik han delt ind til søndagen delt på førstepladsen og vandt med et slag. Senest, i PGA Championship sidste år, havde han to slags forspring og formåede at holde en frådende Tiger Woods på afstand. Ud af de 12 runder i sine tre majorsejre har Koepka spillet ni i 60'erne.

Pointen er, at Koepka har is i blodet, og når han først er gået i udbrud i en major, så er der ingen evidens for, at han giver forfølgerne en håndsrækning. Derfor kan det allerede være for sent for nogle af forhåndsfavoritterne.  

Kun en gal mand/kvinde/kønsneutral ville have sat penge på, at Mike Weir - med nul vundne golfturneringer siden 2007 og ét sølle klaret cut i Masters siden 2010 – skulle være foran Rory McIlroy efter første runde.

Sådan gik det. Weir kom rundt i par, mens McIlroy, sin generations største talent og den mest formstærke spiller i verden, måtte nøjes med en 73'er og en 44. plads. Den deler han med andre prominente navne som Justin Thomas, Sergio Garcia, og den forsvarende mester, Patrick Reed.

Kan de hente syv slag på Koepka? Kan nogen? Det er helt sikkert, at der skal birdies til fredag, hvis de skal med op, hvor man kan skimte grønt.

For andre store navne er der et endnu højere bjerg at bestige. Henrik Stenson lavede en triplebogey fra midten af fairway på 13. hul og er nummer 58 i +2. Han er ét slag foran sin faste Ryder Cup-makker, Justin Rose. Udover verdens nummer ét finder man også Augusta National specialisten Jordan Spieth på 63. pladsen i +3. 

Og så er der Paul Casey. Man ved, den er helt gal, når 61-årige Ian Woosnam brugte færre slag end verdens nummer 11, som vandt på PGA Touren for mindre end tre uger siden. Men sådan ligger landet. Casey er næstsidst, 15 slag efter sin spillemakker Koepka.

Der kommer uden tvivl masser af drama i løbet af de kommede 54 huller, men nogle af de største favoritter har ikke råd til flere fejl, før deres drømme om sejren vil blive knust. 

Det er der gode chancer for, at Koepka klarer for dem helt på egen hånd.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk