Fitzpatrick fører stjernespækket felt an | Golf.dk
Matthew Fitzpatrick lavede seks birdies på sine sidste ni huller for at lægge sig alene på førstepladsen i -7.

Foto: Getty Images

Fitzpatrick fører stjernespækket felt an

24/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Lucas Bjerregaard er kendt for sine tordendrives og generelt imponerende kvaliteter i det lange spil, så man kan forestille sig, at det kan tage pusten fra nogle af danskerens spillemakkere. Det stik modsatte har været tilfældet på det seneste. 

For en uge siden var Bjerregaard i bold med Shane Lowry da ireren støbte fundamentet til sin sejr i Abu Dhabi med en første runde i 62 slag, og torsdag var den 27-årige fredrikshavner igen vidne til storspil, mens han selv leverede et mere beskedent udlæg i Dubai Desert Classic.

På en dag, hvor 43 spillere kom Emirates Golf Club rundt under 70 slag, var Matthew Fitzpatrick blot to under par efter 12 huller, men derfra ændrede runden hurtigt karakter. Med fem birdies i løbet af de sidste seks huller nåede englænderen helt til tops i stillingen i -7.

Hele otte spillere er et slag efter, og den gruppe tæller blandt andre stjernerne Segio Garcia og Bryson DeChambeau.

Ingen af danskerne spillede en større rolle på førstedagen af den 30. udgave af ørkenturneringen. Thorbjørn Olesen var fire under par efter ni huller, men en doublebogey bremsede hans momentum. I sidste ende blev det til en 69'er og en delt 31. plads. Det gør ham til den bedste af de fem repræsentanter for Dannebrog. 

Søren Kjeldsen, sidste uges nummer fem, holder sig også på den rigtige side af cutgrænsen. Han lavede fire birdies på vej mod en 71'er. Det rækker til en delt 60. plads.

Der spilles om 3,25 millioner dollars. Det beløb blegner i forhold til pengene i Rolex Series, men det er mere end der nogensinde tidligere har været i puljen i Dubai Desert Classic og tæt på dobbelt så meget som i 2001, hvor Thomas Bjørn var sejrherren.

Skal den 47-årige have del i pengene i jubilæumsudgaven, skal han levere en solid fredag. Efter en runde i par er han på 75. pladsen, et slag fra cutgrænsen, og den placering deler han med Bjerregaard.

Trods fire birdies er Joachim B. Hansen et slag længere tilbage på 90. pladsen.

Med 54 huller tilbage, kan der nå at blive vendt op og ned på stillingen et utal af gange, før vinderen skal findes, men der er lagt op til en stor turnering. Det kan Ernie Els og Tommy Fleetwood hjælpe med til at gøre det til. Sydafrikaneren, tredobbelt vinder, og englænderen, den forsvarende mester, er blot tre slag fra førstepladsen. Ian Poulter og Lee Westwood er kun to slag fra deres landsmand Fitzpatrick.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer