Fire danskere under par på challengetouren | Golf.dk
Martin Leth Simonsen klarede sig rundt i 69 slag torsdag og er kun to slag fra førstepladsen.

Foto: Getty Images

Fire danskere under par på challengetouren

02/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ni danskere har fundet vej til Izki Golf syd for Bilbao i det nordlige Spanien. De deltager i Challenge de España, hvor også mangeårige tidligere europatourspillere som Matteo Manassero, Richard Bland, Gregory Havret og Michael Hoey er med.

Netop Hoey, som har fem sejre på europatouren, lagde sig i front torsdag. Med en score i -5 deler nordireren førstepladsen med Martin Wiegele.

Af de ni danskere kom Martin Leth Simonsen bedst fra start. Fra morgenstunden var Aalborgenseren rundt i -3 med fire birdies og en bogey. Den score rækker til en delt syvendeplads.

Søndag var Mark Haastrup på førstepladsen efter 16 huller. Bogey-bogey sendte ham ned til nummer fem i den endelige stilling. Det var en dyr afslutning, men måske får han en ny chance for at spille med om sejren allerede denne uge. 

Trods et minikrise, hvor fire slag blev tabt i løbet af tre huller, kom Haastrup rundt et slag bedre end banens par 72. Han deler 36. pladsen med blandt andre Rasmus Højgaard og Lasse Jensen. Derfra er der kun fire slag op til førstepladsen.

Jensen plejer at være omhyggelig i sine forberedelser, men denne uge ankom han først til Spanien tirsdag aften. Et enkelt kig på banen onsdag og så af sted. Indtil videre lader den model til at virke. Jensen lavede fem birdies under sin runde i 71 slag.

Med en runde i par er Benjamin Poke på 64. pladsen. De øvrige danskere får deres sag for, hvis de skal med til weekenden. 

Martin Ovesen er +1 og på 87. pladsen, mens Nicolai Tinning (+3), Christian Gloet (+4) og Jeppe Huldahl (+6) alle er uden for top-100.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer