Fire danskere i top tyve på challengetouren | Golf.dk
Mark Haastrup havde den bedste dag på kontoret af de danske spillere med en score i -5. Han har dermed en realistisk chance for at vinde sin første turnering på Challenge Touren siden 2008.

Fire danskere i top tyve på challengetouren

11/05 - 2019 | Jakob Schmidt

Danskerne havde endnu engang fundet det gode spil frem i den tjekkiske turnering Prague Golf Challenge. Fire af de syv danskere der klarede cuttet endte dagen i top tyve. Bedst var Mark Haastrup som endte lørdagen i fem slag under par og en samlet score i -9, fire slag fra Antoine Rozners førsteplads.

Det lignede også en vaskeægte drømmestart af Haastrup, som efter en bogey på hul 3 kunne skrive fem birdies på scorekortet på de første ni huller. Han fortsatte også det gode spil med birdie på 11. og 13. hul, og med en bogey derimellem endte han med at skrive under på en 67'er og en delt 9. plads.

Rasmus Højgaard, Martin Simonsen og Benjamin Poke, indtog de efterfølgende pladser, med en samlet score i hhv. -8, -7 og -6.

R. Højgaard, som i sidste uge delte andenpladsen i Challenge de España, viste endnu engang sit talent med hele syv birdies og én eagle i tredje runde af turneringen. Desværre havde der også sneget sig to dobbeltbogeys ind på den 18-åriges scorekort, som ligeledes endte dagen i en score på -5.

I forbindelse med at dette var Højgaard-brødrenes første Challenge Tour sammen, havde European Challenge Tour også lavet et portræt af de to tvillinger, som du kan se her.

Toppen af tabellen endte med fransk dominans, trods en kortere spilafbrydelse pga. stormvejr. Her endte det med en foreløbig førsteplads til Antoine Rozner, med en samlet score i -13. På andenpladsen, ét slag efter Rozner, lå franske Mathieu Fenasse og tyske Jonas Kölbing efter dagens runde.

Antoine Rozner har også en god chance for at blive den første til at vinde en turnering på Challenge Touren to gange i træk, siden 2012.

- Jeg ringer til min træner og min sportspsykolog så vi kan snakke det igennem og så tror jeg at det nok skal gå. Jeg skal bare blive med at spille mit spil og gøre det jeg har gjort det de sidste par uger, sagde den 26-årige franskmænd efter den uverjsprægede tredje runde.

Der er dermed lagt i ovnen til en spændende finaledag, med gode chancer for endnu et godt dansk resultat på Challenge Touren.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer