Fire danskere flot fra start ved EM | Golf.dk
Sådan så det ud, da Nicolai Højgaard blev europamester for et år siden. Måske kan vi få en ny dansk vinder, når turneringn afgøres lørdag.

Foto: EGA

Fire danskere flot fra start ved EM

26/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For et år siden blev Nicolai Højgaard individuel europamester. Den 18-årige fra Gyttegård err siden blevet professionel og har derfor ikke mulighed for at forsvare sin titel, men måske kan en anden dansker tage sig af sejren i European Amateur Championship.

Der er nok om buddet. Europamesterskabet spilles på Diamond Country Club i Østrig, og af de 55 spillere, som klarede sig rundt under par på første runde, var fire fra Danmark.

Af dem fik Andreas Hillersborg Sørensen og Rasmus Neergaard-Petersen den bedste start. Hillersborg lavede syv birdies, Neergaard-Petersen kun én færre, og de skrev begge under på runder i 69 slag. Tre under par svarer til en delt 20. plads.

De er et slag foran verdensmesteren John Axelsen og August Thor Høst på 31. pladsen i -2. For mindre end en uge siden sluttede Høst det uofficielle verdensmesterskab for juniorer i japan af med en runde i 66 slag, og de gode takter er bragt med til centraleuropa.

2019-udgaven er en af de stærkeste i mesterskabets 32-årige historie. Da tilmeldingsfristen udløb, var 17 spillere på startlisten i top-50 på amatørernes verdensrangliste. I det fornemme selskab var Morten Toft Hansen den eneste, som havde svært ved at gøre sig gældende. Selv med fire birdies løb scoren op i 80 slag, som svarer til en 139. plads blandt de 143 startende.

Mens Toft Hansen synes at have udspillet sine chancer allerede på førstedagen, så lever guldhåbet i bedste velgående for de fire øvrige danskere. Turneringen føres af Blake Windred og Daniel Hillier i -6, kun tre slag foran de to bedste danskere.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer