Fire danskere finaleklar på challengetouren | Golf.dk
Halvvejs gennem Swiss Challenge er ingen dansker bedre placeret end Nicolai Tinning på 42. pladsen.

Foto: Getty Images

Fire danskere finaleklar på challengetouren

07/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ved dagens start var Rasmus Højgaard og Mark Haastrup på 12. pladsen i Swiss Challenge, men under anden runde styrtdykkede de i tabellen. Fra at være delt bedste dansker gik Haastrup Golf Sempach fire slag over par og missede cuttet med et slag. En triplebogey og to doublebogeys kom til at koste dyrt for pengelistens nummer fem.

Cuttet faldt i -1, og det klarede Rasmus Højgaard kun lige på nummeret. Tre bogeys, nul birdies og en 74'er giver Højgaard en 50. plads på vej ind til weekenden.

Den deler han med Jeppe Huldahl, som var uden for cutgrænsen inden en birdie på dagens tredjesidste hul. Den tidligere vinder på europatouren gik banen i 70 slag og sikrede sig sæsonens andet klarede cut på challengetouren.

Der er ingen danskere nær toppen af stillingen, men Benjamin Poke og Nicolai Tinning er nok begge tilfredse med blot at have en starttid lørdag. Begge var på den forkerte side af cutgrænsen efter første runde, og begge leverede en runde i 60'erne.

Tinning lavede syv birdies og kom i klubhuset i 68 slag. Poke gik en fejlfri runde i 65 slag, den tredjebedste af alle, med fire birdies og en eagle. Tinning og Poke deler 42. pladsen i -2.

Der er et godt styke vej op til toppen. Svenske Christofer Blomstrand hart lagt sig i spidsen med tre slag efter runder i 66 og 64 for at nå til -12. 

De nærmeste forfølgere er Ricardo Santos, Aaron Cockerill og Lars Van Meijel.

11 Danskere var til start i Luzern. Ligesom Haastrup blev det til missede cuts for Nicolai Højgaard, Martin Leth Simonsen, Lasse Jensen, Christian Gloët, Marcus Helligkilde og Martin Ovesen.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer