Finne rejser sig efter dramatisk fald | Golf.dk
Mikko Ilonen er nummer 158 på Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Finne rejser sig efter dramatisk fald

13/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

For to et halvt år siden var Mikko Ilonen i top-50 i verden. Da han nåede til Scottish Open i 2015, var han lige inden for top-100, men siden er den 37-årige finnes spil faldet fra hinanden. I 12 turneringer i 2017 er han ikke sluttet bedre end nummer 32, og syv gange har han misset cuttet.

Fire af de friweekender har han holdt i sine fire seneste turneringer, så det var på ingen måde en formstærk femdobbelt vinder på europatouren, som mødte op på Dundonald Links. 

Det betød dog ingenting, da spillet blev sat i gang til den syv millioner dollars store turnering i Rolex Series, for Ilonen, nummer 335 i verden, satte alle profilerne på plads under åbningsrunden. 

Med en fejlfri 67'er spillede han sig til en to-slags føring i -7. De nærmeste forfølgere er Rickie Fowler, Ian Poulter, Callum Shinkwin og Andrew Dodt, som ud på aftenen fik selskab af Padraig Harrington og Paul Peterson.

Mens der ikke er noget i spillet, der har indikeret god golf rundt om hjørnet, så kan det være, at udskifting i værktøjet ligger til grund for Ilonens succes.

- Jeg skiftede faktisk mine jern ud i tirsdags, så nye jern i bag'en, (Titleist red.) 718'ere. Det kan være små ting, der giver en smule ekstra selvtillid, sagde han til europatouren.

Den førende er dog fuldt ud klar over, at problemer gennem lang tid ikke løses alene ved at prøve nye køller, så i stedet for at rette fokus mod sejren søndag, så tager han ét skridt ad gangen og holder sig til processen.

- Jeg har brug for at skrue nogle gode runder sammen. Jeg må starte med et par gode huller i træk, så ni huller og nu 18 huller, og jeg må fortsætte den udvikling. Jeg har ikke været i stand til at sætte to runder sammen, så der er lang vej til at producere fire gode runder i træk, sagde han.

Cutgrænsen ligger til at falde i par, og den er Thomas Bjørn (par), Søren Kjeldsen (-1) og Lucas Bjerregaard (-3) alle inden for. Lasse Jensen er feltets fjerde dansker, og han var rundt i 76 slag, +4, som sendte ham helt ned til nummer 133.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer