Finalerunden aflyst på challengetouren | Golf.dk
Chris Robb og resten af feltet ved Stone Irish Open var magtesløse i kampen mod naturens kræfter.

Foto: Getty Images

Finalerunden aflyst på challengetouren

13/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Oversvømmede greens forsinkede starten på fjerde runde ved Stone Irish Challenge, og da mere nedbør ud på eftermiddagen skabte samme problem, blev det besluttet at aflyse fjerde runde. 

For få timers dagslys var bevæggrunden for den ganske sjældne beslutning på dette niveau. Det betød, at resultatet efter tredje runde kom til at tælle, og det fik ikke de store konsekvenser for de fire danske finalister. Ingen af dem stormede frem søndag på Headfort Golf Club, inden det store viskelæder kom frem.  

Marcus Helligkilde sluttede som bedste dansker på en delt 20. plads i -3. Jeppe Huldahl blev nummer 26 i -2. Oliver Hundebøll og Peter Launer Bæk blev nummer 37 i -1.

Resultatet er akkurat nok til at bringe Hundebøll to pladser frem til 70. pladsen på Road to Mallorca. Nummer 46 til 70 på den liste modtager kategori 10 til næste års challlengetour, hvilket er lig med fuld kategori.

Trods den aflyste fjerde runde skulle der stadig findes en vinder af turneringen. Emilio Cuartero Blanco og Oscar Lengden delte førstepladsen efter tre runder, og greenkeeperne var i stand til at gøre 17. hul klar til et omspil.

Begge spillere lavede par på det 178 meter lange hul de to første gange, men i tredje forsøg var det spanske Cuartero Blanco, som løb med sejren med en birdie. Resultatet giver et spring i stillingen fra 100. pladsen på Road to Oman til nummer 41. Top-45 kvalificerer sig til sæsonfinalen i november.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk