Femteplads sikrer Kjeldsen kvart million euro | Golf.dk
Søren Kjeldsen blev en hel del rigere efter en flot sæsondebut i Abu Dhabi.

Foto: Getty Images

Femteplads sikrer Kjeldsen kvart million euro

19/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Abu Dhabi HSBC Champions var Søren Kjeldsens første turnering siden World Cup i november, men den 43-årige dansker har ikke ligget på den lade side i løbet af vinterpausen. Hver dag – hver eneste dag – har han slået bolde, og der var belønning for det hårde arbejde i årets første ørkenturnering.

Kjeldsen startede finalerunden på femtepladsen – samme position han havde været i siden torsdag – og sådan sluttede den tidligere verdensmester også. Med birdies på hul tre og fire satte nordjyden et tidligt angreb ind, men det var ikke nok til at komme inden for rækkevidde af duellanterne i førerbolden.

Han lavede bogey på 11. hul og skulle frem til 16. før dagens tredje birdie kom på kortet. Den fjerde fulgte på turneringens sidste hul for en 69'er, og det gav en samlet score i -13 og en udelt femteplads. For det fik han 260.557 euro, små 100.000 mere end han modtog for den tredje af sine fire sejre på europatouren, Open de Andalucía de Golf 09. 

Rolex Series har bragt et helt nyt niveau af velstand til europatourens spillere og succes i den første af otte turneringer i serien har bragt Kjeldsen frem til 11. pladsen på Race to Dubai. 

Shane Lowry gik ind til finalerunden med et forspring på tre slag ned til spillemakkeren Richard Sterne, men allerede efter fem huller var det sydafrikaneren, som fandt sig alene i spidsen takket være dagens fjerde birdie, slået i hul fra roughen kort af green.

Ingen andre formåede at blande sig med de to i kampen om sejren, men efter 11 huller så det ud til, at der kun var én mand tilbage. Sterne var fem under par på de første ni huller, mens Lowry blev ved med at lække slag. Syv huller fra målstregen var ireren fire slag bagud, men afgørelsen var endnu ikke fundet.

Lowry svarede igen med birdies på 12. og 13. og de to var helt lige på de sidste huller, da Sterne satte slag til på 14. og 16. Det hele skulle afgøres på det afsluttende par fem hul, og der greb Lowry chancen og tordnede en 3-wood på green i sit andetslag. Det førte til en birdie og sejren i -18.

- Jeg var modig derude i dag. Jeg kæmpede bravt og er ellevild. Jeg er så begejstret over denne sejr. Jeg kan ikke beskrive, hvor godt, det føles at stå her, sagde Lowry til europatouren. For karrierens fjerde titel på modtager han over en million euro.

Joost Luiten gik dagens bedste runde i 65 slag og sluttede på tredjepladsen i -15, et slag foran Louis Oosthuizen.

Thomas Bjørn var bundsolid ugen igennem. Den 47-årige med 15 sejre på cv'et lavede kun fem bogeys i løbet af 72 huller. Kun Sterne havde færre pletter på scorekortet. Bjørn sluttede af med en runde i 70 slag og fik en delt 22. plads i -8.

Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen var også under par lørdag. Begge brugte 71 slag og sluttede henholdsvis som nummer 49 og 54. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer