Fem slag skiller top-20 i John Deere | Golf.dk
37-årige Bill Hass er nede som nummer 377 på verdensranglisten. Søndag har han chancer for at vinde på PGA Touren for første gang siden 2015.

Foto: Getty Images

Fem slag skiller top-20 i John Deere

14/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Når privatflyet fra Quad City International søndag gør klar til at lette med kurs mod Nordirland og The Open, er der 13 navne på passagerlisten. Det ser ud til, at der skal tilføjes et 14., for kun to spillere i top-10 ved John Deere Classic er allerede kvalificeret til årets sidste major, og den bedste spiller, som ikke allerede har sikret sig adgang til Royal Portrush, får den sidste af de 156 pladser i feltet.

Inden de afgørende 18 huller på TPC Deere Run er det tæt i toppen, og kun Ryan Moore (-14) og Lucas Glover (-13) blandt de 1o bedste havde deres majordeltagelse garanteret ved ugens start.

Efter lørdagens runde deler Andrew Landry førstepladsen med Cameron Tringale i -16. I 261 turneringer på PGA Touren har Tringale aldrig vundet. Landry hentede sin første sejr i Valero Texas Open 2018, men efter en sæson, hvor han er nede som nummer 171 i FedEx Cuppen ville en sejr også falde på et tørt sted for ham.

De er et slag foran Adam Schenk og Bill Haas, den tidligere vinder af FedEx Cuppen, som er uden sejr de sidste fire et halvt år. 

Kun tre slag skiller top-10. Der er blot fem slag mellem duoen i front og nummer 20 i stillingen. Den gruppe tæller blandt andre Bud Cauley, Scott Stallings og nyprofessionelle Collin Morikawa, som blev nummer to for en uge siden.

Alle har de en chance for at vinde og sikre sig den sidste plads i The Open, men ingen er så erfaren i den situation som Hass. Selvom det er noget tid siden sidst, så har han vundet seks gange på PGA Touren, og han ved, hvad man skal gøre og ikke gøre for at give sig selv de bedste chancer for succes.

- Altså, man kan ikke gå og kigge på leaderboardet hele dagen og se tiden an, for hvis man er i par efter tre huller, kigger man måske op og finder sig pludselig på 15. pladsen eller værre. Man skal bare forblive tålmodig og vide, at man kan lave birdie på hvilket som helst hul herude, hvis man slår kvalitetsslag. På vej ud på de sidste huller, det er der, alt kan ske, og forhåbentlig bringer man sig selv i en position, hvor der er et eller to slag til toppen med tre huller igen. Det er alt, man kan bede om, og spilleren, som håndterer de sidste tre huller bedst, det er jeres vinder, sagde Hass på sit pressemøde efter en 64'er.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer