Fem på stribe bringer Woodland helt til tops | Golf.dk

Fem på stribe bringer Woodland helt til tops

05/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Gary Woodland måtte vente fire et halvt år på sin seneste sejr på PGA Touren, Waste management Phoenix Open. Den fjerde titel i karrieren kan være på vej blot 11 måneder senere. Den 34-årige amerikaner skiftede udstyrssponsor for ganske nyligt, men nye jern i bag'en har ikke resulteret i tilvendingsproblemer.

Ved Sentry Tournament of Champions spillede Woodland for anden dag i træk Plantation Course i 67 slag, og det bragte ham i spidsen for det eksklusive felt tællende 34 vindere fra 2018.

To birdies udlignet af to birdies på de første ni huller var ikke noget imponerende udgangspunkt, men på vejen ind fik Woodland tøjlet den kraftige vind over banen på Kapalua. 

På 11. hul lavede han birdie fra greenkanten med et fem meter putt, og det blev startskuddet til en stime på fem fugle i træk. Det var plads til en birdie mere på afslutningshullet, og det betød, at Woodland matchede sine otte birdies fra torsdagens runden. 16 birdies, fire bogeys og en samlet score i -12 giver et forspring på tre slag midtvejs i turneringen.

- Tidligt på runden var det frustrerende; jeg slog nogle gode slag, men vinden tog virkelig fusen på mig på greens. Det var svært at putte. Jeg fik samlet mig efter at have misset et kort putt på niende. 

Woodland, en af de mest kraftfulde spillere på PGA Touren, fik sig en noget usædvalig oplevelse, da forholdene på et tidspunkt tvang ham til at slå 7-jern fra 119 meter – næsten 60 kortere end samme jern går i vindstille forhold.

- Normalt ville jeg blive frustreret, men i dag var jeg i stand til at tage et skridt tilbage og indse, at jeg putter godt, jeg må bare regne en smule mere vind ind i ligningen. Vi justerede, og det gik fremragende på bagni, sagde Woodland.

Kevin Tway, den førende spiller efter første runde, holder sig med fremme. 71 slag fredag betyder, at han går ind til weekenden på andenpladsen i -9. Den får han lov til at dele med Bryson DeChambeau og Rory McIlroy.

Mens Woodland har fået sig et sæt nye jern fra Wilson, har McIlroy taget Taylormades seneste driver i spil. For DeChambeau er der også radikalt nyt, men det kommer i kraft af regelændringerne fra årsskiftet, som gør ham i stand til at putte med flaget i hullet. 

Den mulighed har han benyttet sig af, og efter 36 huller fører den 25-årige excentriker puttestatistikken. DeChambeau har vundet tre af sine seneste seks turneringer, og måske giver flagstangen i hullet verdens nummer fem en fordel i jagten på årets første titel.

Marc Leishman holdt fast i sin femteplads fredag. Han er otte under par, et slag bedre end det amerikanske trekløver Justin Thomas, Cameron Champ og Xander Schauffele på sjettepladsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer