Fem danskere klar til hulspil ved The Amateur Championship | Golf.dk
John Axelsen er forsvarende mester ved DIAC, og der er lagt op til et brag lørdag

Foto: DIAC/DILAC

Fem danskere klar til hulspil ved The Amateur Championship

18/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

288 deltagere kæmpede mandag og tirsdag for at slutte i top-64 ved The Amateur Championship på Portmarnock uden for Dublin. Det var det benhårde krav for at kvalificere sig til hulspillet og holde liv i drømmen om sejren i mesterskabet, der første gang blev spillet tilbage i 1885.

Ni danskere var til start, og når hulspillet indledes onsdag, har en hel håndfuld stadig mulighed for at blive den første danske vinder af turneringen, som har Bobby Jones og senere José María Olazábal og Sergio Garcia blandt de tidligere vindere.

John Axelsen sprudlede med runder i 70 og 69 slag. Syv birdies og tre bogeys i løbet af de 36 huller rakte til en delt førsteplads med engelske Thomas Plumb. Belønningen for det imponerende spil er en høj seedning, som i teorien vil give ham en nemmere modstander i 1/32-finalerne. 

Sammen med tvillingerne Nicolai og Rasmus Højgaard vandt Axelsen i 2018 amatørernes VM, og nu har stortalentet fra Sorø en chance for at hente endnu et af amatørgolfens vigtigste trofæer.

Han er ikke den eneste. Andreas Hillersborg brugte 75 slag på første runde, men seks birdies tirsdag banede vejen til en score i 69 slag og et spring frem til 18. pladsen i +1.

Derudover er Simon Bukrinski og Alexander George Frances videre på en delt 29. plads i +2, mens Morten Toft Hansen trods en 76'er på anden runde klarede sig videre på en delt 57. plads i +4.

Hamish Brown nåede endestationen med en total i +7, hvilket rakte til en delt 110. plads med Rasmus Neergaard-Petersen.

Søren Broholt Lind sluttede et slag længere tilbage, mens Jens Christian Tvergaard med sin total i +22 var at finde blandt de sidste i feltet. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer