Fem birdies i træk giver Spieth førstepladsen | Golf.dk
Jordan Spieth har ikke været overbevisende med putteren i 2018, men under første runde af The Masters gjorde ha det til en let opgave at konvertere sine birdiechancer med overlegne jernslag.

Foto: Getty Images

Fem birdies i træk giver Spieth førstepladsen

06/04 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Jordan Spieth fører The Masters, og hvordan kunne en eneste sjæl være overrasket? 

Det er nærliggende at stille det spørgsmål, for i 2018 har der været problemer i maskinrummet, og så sent som for en uge siden var der en lille snert af tvivl om den tredobblete majorvinders form og muligheder for at gøre sig gældende på Augusta National. Starten på året gav ikke de ønskede resultater, og selv under sidste uges tredjeplads var majorformen stadig ikke tunet ind til perfektion.

Putteren er i reglen Spieths stærkeste våben, men denne sæson rangerer han nær bunden i de afgørende statistikker på greens. The Masters er utaknemmelig i den forstand, at alle ønsker at være der, men en spiller ude af sync kan blive udstillet på det groveste på de 18 kuperede og rasende hurtige greens.   

Var Jordan Spieth nogensinde uvenner med Augusta National? Kan man for alvor have problemer på en bane, hvor man i fire forsøg kun en enkelt gang er sluttet dårligere end en andenplads (som numer 11 for et år siden)? I et spil hvor selv historiens bedste kun har vundet omkring hver fjerde turnering, kan det spørgsmål virke fjollet, men set fra et andet perspektiv er det ikke kun gode oplevelser, Spieth har taget med sig på vejen ned ad Magnolia Lane i sine tidligere forsøg. 

Det var to vandbolde (og en firedobbelt bogey) på hul 12, som kostede ham sejren i 2016. Derfra resulterede det første besøg tilbage i en slags oprejsning men også i en ny firedobbelt bogey, denne gang på hul 15.

Spieth er et talent af de helt sjældne. Det stod allerede klart lang tid før dagens runde, som sendte ham tilbage på den førsteplads, han altid synes at være er i nærheden af på Augusta National.

Efter to tidlige birdies gav Spieth de vundne slag tilbage, men på hul otte indledte han for alvor sin jagt på en grøn jakke nummer to. Hans 3-wood mod green tog et heldigt spring ind til fire meter fra pinden, og den uventede invitation blev accepteret med kyshånd, og puttet konverteret for eagle.

Det var kun begyndelsen på en imponerende runde i 66 slag. Fra hul 13 leverede Spieth en serie på fem birdies på stribe. To kvalitetsslag, der fik det drilske hul 13 til at se nemt ud, resulterede i et simpelt to-putt for birdie. På hul 14 slog han bolden ind til et par meter, og på 15, hvor han stod over et wedgeslag lignende det, der kostede Segio Garcia en ottedobbelt bogey, slog han bolden ind til en meter.

Cirka samme afstand havde han tilbage efter teeslaget på hul 16, og på 17 viste han sit sublime lokalkendskab ved at bruge konturerne på green til at dirrigere Titleist bolden ind til et par meter.

Godt nok sluttede runden med en bogey, men torsdag gjorde Spieth nok til at gå i seng på førstepladsen.

- Jeg vil altid have dæmoner derude. Men jeg vil også altid have enormt meget selvtillid derude. Når man først har vundet her, har man en fordel over alle dem, der ikke har vundet her, sagde Spieth på sit pressemøde efter dagens arbejde.

Med sin runde seks under par har The Golden Child to slags forspring ned til de nærmeste forfølgere. Da Spieth vandt The Open Championship sidste sommer, var det efter tæt kamp mod Matt Kuchar i førerbolden om søndagen. Der er lagt i ovnen til et nyt opgør mellem de to Ryder Cup-kollegaer, for efter at have været to over par tidligt på runden, faldt tingene i hak for Kuchar.

Den 39-årige lavede dagens første birdie på hul otte, og banens sidste ni huller tilbagelage han i 31 slag med fem birdies og fire pars.

Andenpladsen i -4 må han noget overraskende dele med Tony Finau. Finau er et stort talent, og som nummer ét på PGA Tourens liste over driving distance vil han altid være en trussel, når spillet begynder at køre. men debuten i The masters så ud til at være endt ulykkeligt allerede inden starten gik. Under onsdagens hyggelige par tre-turnering lavede Finau hole-in-one, men under jubelscenerne vrikkede han om på sin ankel på en måde, der gav gruopvækkende tv-billeder.

På en eller anden måde formåede Finau at få foden tilbage i led og også at blive turneringsklar, og efter en bogey på banens første hul svarede han straks igen med den første af dagens seks birdies.

Efter de tre amerikanere følger seks spillere delt nummer fire til 10. Der finder man Henrik Stenson, Rafa Cabrero Bello og Rory McIlroy. McIlroy er en sejr i Masters fra at fuldende det moderne Grand Slam som kun den sjette spiller i historien. 

For at nå det mål skal han først forbi Haotong Li, som henviste McIlroy til andenpladsen i Dubai tidligere i år, Chalie Hoffman, som ofte kigger frem tidligt i major-turneringer, og sin overmand fra Ryder Cup-singlerne på Medinah, Patrick Reed. Alle seks var rundt i 69 slag og kan se positivt på deres chancer for at vinde den grønne jakke.

Denne udgave af The Masters virkede helt speciel allerede inden starten gik. Næsten alle de unge kanoner var i godt form, og gamle favoritter har vist livstegn i optakten. Phil Mickelson skuffede da heller ikke, og efter et udlæg i 70 slag er han delt på 11. pladsen med altid populære Rickie Fowler.

Tiger Woods viste ikke samme skarphed i det korte spil, som han har leveret i sine seneste turneringer, men en 73'er, +1, har på ingen måde sendt ham ud af kampen om sejren. Efter sine tre birdies og fire bogeys er han delt nummer 29 med blandt andre Bubba Watson og verdens nummer ét, Dustin Johnson.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,164,351
 • Unique Visitor:104,565
 • Registered Users:159,619
 • Unregistered Users:31,233
 • Blocked Users:12,381
 • Published Nodes:15,257
 • Unpublished Nodes:286
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:18.234.97.53
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,622
  • This week:99,852
  • This month:399,680
  • This year:1,164,578

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk