Fejlfrit udlæg af Thorbjørn | Golf.dk
Thorbjørn Olesen lavede ikke en eneste bogey på første runde af Irish Open og er med helt i toppen.

Foto: Getty Images

Fejlfrit udlæg af Thorbjørn

04/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Med sin sejr i Dunhill Links Championship beviste Thorbjørn Olesen, at han mestrer linksgolf. Med sin sejr sidste år i Italian Open slog han fast, at han kan slå til når det gælder i den prestigiøse Rolex Series, hvor der er syv millioner dollars på højkant.

Denne uge er der både Rolex Series og linksgolf på menuen i Dubai Duty Free Irish Open på Lahinch Golf Club, og Olesen lagde ud i stærk stil. 

Det blev til fem birdies og 13 pars på første runde, og da han kom i klubhuset, svarede det til en delt førsteplads i -5. 

Olesen har været et stykke fra sit bedste i løbet af det første halvår i 2019, men for halvanden uge siden hentede han årets anden top-10 placering i Tyskland, og måske er det starten på en opadgående formkurve. 

I hvert fald har han givet sig selv et glimrende udgangspunkt for at rykke fremad på diversen lister. Denne uge er Olesen nummer 80 på Race to Dubai, og på verdensranglisten er han på 63. pladsen.

Thomas Bjørn vandt turneringen for 13 år siden, men der er lang vej til en gentagelse af triumfen. Efter sidste uges noget overraskende ottendeplads åbnede Bjørn turneringen i Irland med en runde i +1. 

Af de spillere, som har taget hul på eller færdiggjort deres første runde, er kun cirka 20 i en dårligere score end den 48-årige dansker. 

Efter 11 huller er Joachim B. Hansen i par, mens Lucas Bjerregaard og Søren Kjeldsen klokken 14.45  dansk tid kun har spillet få huller.

Jeff Winther går først på banen klokken 16.00.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer