Fejlfri Poulter har kurs mod sejren | Golf.dk
Der er gået mere end fem år siden Ian Poulters seneste sejr på en af de store tours. Søndag har han chancen for at vinde i Houston og kvalificere sig til The Masters.

Foto: Getty Images

Fejlfri Poulter har kurs mod sejren

01/04 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Ian Poulter, amerikanernes værste mareridt i Ryder Cup, har ikke været så frygteligt skræmmende i de senere år. Han hentede kun et enkelt point til Europa i 2014, og i nederlaget ved den seneste udgave, var han slet ikke med. Den 42-åriges ry for at levere varen er ved at være slidt tyndt, og i USA er det alligevel kun forbeholdt hulspil.

Kun to gange har englænderen vundet på PGA Touren, og hans eneste sejr på amerikansk jord var i WGC – Match Play. I de senere år har Poulter været tættere på at miste sin spilleret end på at føje titler til den korte liste, så det lod til, at håbet var ude, da han var en kvartfinalesejr mod Kevin Kisner fra at kvalificere sig til The Masters i sidste uge.

Det betød, at kun en sejr i Houston Open ville give adgang til Augusta National og årets første major, og efter en åbningsrunde i 73 slag troede selv Poulter, at det sidste håb var slukket. 

Fredag morgen pakkede han sin kuffert i den tro, at han ville falde for cuttet, men senere på dagen skete der noget. Putteren – den han brugte til at terrorisere amerikanerne med på Medinah i 2012, og som er tilbage i bag'en efter flere års pause – begyndte at trille bolden i hul. Spillet begyndte at virke let, og det resulterede i en 64'er, som sendte ham op fire slag fra førstepladsen.

Derfor måtte kufferten pakkes ud igen, men det ekstra arbejde kunne ikke bremse Poulter. Lørdag var han igen i hopla, og for anden dag i træk var han bogeyfri på Golf Club of Houston. 

65 slag, sendte ham -15 for de seneste 36 huller og -14 total. Det var nok til at fange Beau Hossler (69), og de to går ind til finalerunden på en delt førsteplads.

Ligesom Poulter har 23-årige Hossler brug for sejren for at kvalificere sig til The Masters, og det samme gælder de fire nærmeste forfølgere i -12 Der finder man Paul Dunne, Emiliano Grillo, Greg Chalmers og Kevin Tway.

16 spillere er inden for fire slag af førstepladsen. Henrik Stenson (-11), Matt Kuchar (-11) og Jordan Spieth (-10) har chancer for at spille med om sejren under søndagens finalerunde. 

For Rickie Fowler bliver det sværere at blande sig i topstriden, efter en 73'er, sendte ham ned til en delt 17. plads i -9.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer