Farvel til sommertid kan ramme golfsporten hårdt | Golf.dk
Golf kræver dagslys. Kortere sommerdage vil være skidt for vores sport, vurderer Dansk Golf Union.

Foto: Jens Morten

Farvel til sommertid kan ramme golfsporten hårdt

10/10 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Hvis Danmark vælger at udfase sommertid kan det have store konsekvenser for landets golfklubber- og spillere.

Det mener Dansk Golf Union.

- Den ekstra lyse aftentime vil forsvinde, hvilket vil gå ud over antal spillede golfrunder i Danmark, da lige netop dette tidspunkt er der, hvor de mest populære starttider ligger. De tabte golfrunder vil ikke kunne hentes i den ekstra lyse tid om morgenen, skriver DGU-formand Jim Staffensen i et høringssvar til Transport-, Bygnings, - og Boligministeriet.

Han skriver endvidere, at op til en million golfrunder om året kan gå tabt, ligesom holdtræning og turneringer bliver vanskeligere at afvikle.

Emnet er aktuelt, fordi EU nu vil lade medlemslandene selv bestemme, om de vil holde fast i at stille urene en time frem hvert forår og en time tilbage hvert efterår. Det har hidtil været harmoniseret.

Til foråret skal Danmark altså tage stilling til, om vi ønsker at afskaffe sommertid. Hvis man ønsker det, vil det betyde, at oktober 2019 bliver sidste gang, vi skal ændre på tiden. Dermed vil sommeren 2020 køre på vintertid, også kaldet normaltid.

Der er imidlertid også den mulighed, at Danmark simpelthen holder fast i sommertid i alle årets 12 måneder. Det vil betyde mørkere vintermorgener, til gengæld vil der være mere lys om eftermiddagen i de kolde måneder, ligesom vi vil kunne beholde de lange, lyse sommeraftener.

Dansk Golf Union anbefaler i sit høringssvar, at man i Danmark enten fastholder den nuværende ordning, eller at man opererer med sommertid hele året.

- Vintertid hele året vil betyde færre aktive golfspillere og dermed et samfundsmæssigt tab, blandt andet i relation til folkesundheden. Det vil betyde økonomiske problemer for de danske golfklubber, da antallet af starttider og medlemmer vil falde, samtidig med, at omkostningerne til at drive et golfanlæg vil være de samme, lyder det fra Jim Staffensen.

Golf er Danmarks største voksenidræt med sine 150.000 udøvere.

Danmarks Idrætsforbund og Dansk Boldspil-Union har også afgivet et fælles høringssvar, der skarpt fraråder at afskaffe sommertid.

- En afskaffelse af sommertiden vil få alvorlige konsekvenser for fodboldklubberne i Danmark, udendørsidrætten generelt og folkesundheden i bred forstand, skriver de to organisationer.

For nuværende går vi over til vintertid ved at stille urene en time tilbage den sidste søndag i oktober. Sommertid begynder den sidste søndag i marts, hvor vi stiller urene en time frem.

 

User Comments:

 • Nåh ja, en gang årligt bliver

  11/10 - 2018 | Boye Jepsen

  Nåh ja, en gang årligt bliver nok noget rod i det lange løb, Henrik. Kan ikke genkende, at det skulle være et dårligere liv dengang med fast vintertid. Vi gik alle sammen i grønne anorakker og gule Ecco-sko og i bad hver anden dag. Og lyttede til det fedeste rockmusik. Var da megafedt og totalt livsforlængende :)

 • En, to mange.

  11/10 - 2018 | Henrik Busch Andersen

  Flere gange om året ??? B.J., systemet kan vel dårligt praktiseres med een gang årligt ? men hvis to = flere, hvor mange er så "mange"? Nej, hvor der er mange "dødsfald" er blandt de dyr, der frem til sommertidens start i marts har stort set har vejene for sig selv indtil bilerne pludselig kommer en time tidligere. Men, dyr kan omstille sig ganske hurtigt - nu har vi selv en hund, hvis mave kan klokken, så han insisterer på at spise klokken 18 og viser alverdens tegn på utålmodighed og utilfredshed, når vi ikke har maden klar - så han er heller ikke fan af, at urene stilles tilbage, men 2-3 dage, og hans maveur "kører" så også på vintertid. For mennesker er problemet vel den manglende times søvn om foråret, men det har da netop ældre tiden til at sove sig ud af, eller ? At vi overhovedet overlevede på den gamle faste vintertid - jo, men det var bare et dårligere liv - og hvor det dog kunne være rart med mere fokus på hvad der skaber livskvalitet frem for denne dødsyge jagt på at få en ældre og ældre befolkning - der så skal plages med at arbejde til de er op i 70erne. Samtidig med at man i klimareligionens hellige navn vil begrænse og begrænse. Men m.h.t. tid er løsningen lige for - sidste gang vi stiller urene, er når vi stiller dem frem i marts 2020 - så ville der da være sket noget godt i det politiker-hypede år - for hvor har de dag længe elsket at sige 20-20 - det er vel så enkelt de ikke har behøvet at bruge hjernekapacitet på at huske det :-)

 • Folkesundhed

  11/10 - 2018 | Boye Jepsen

  Det med folkesundhed går jo begge veje kære Golfunion. Når man vil væk fra den nuværende ordning, så er det jo netop fordi den skader folkesundheden og beviseligt koster mange dødsfald blandt ældre. Det med tiden frem og tilbage flere gange om året finder jeg personligt rædselsfuldt. Om det så skal være fast vintertid eller fast sommertid, må vel være en smagssag. Men ud fra de høringssvar, som der henvises til, så er det ret utroligt, at vi overhovedet overlevede under den gamle faste vintertid.

 • Sommertid som ny "normaltid"

  10/10 - 2018 | Henrik Busch Andersen

  Det burde være en no-brainer. Det eneste positive ved at gå til vintertiden er den ene søndag, hvor man får en ekstra time. Om det om vinteren -når det er mest dødsygt - er mørkt til 8.30 eller 9.30 kan være hip som hap, da det alligevel er iskoldt om morgenen, og arbejdsramte stort set alle opholder sig indendørs. Til gengæld kan vel kun ganske få være interesserede i, at det skal være lyst 3.30 om morgenen om sommeren - det er rigeligt tideligt med fuglekvider kl halv fem - nej om noget andet end sommertid som ny normaltid skulle man da overveje en "ekstra/super-sommertid" - d.v.s. at man stillede urene yderligere en time frem f.eks. fra første søndag i maj til sidste søndag i august, så da når dagene er længst var lyst først fra 5.30-6.00 og så lyst indtil 21.30-23.15 - det vil "baaare være dejligt".

 • Sommertid hele året

  10/10 - 2018 | Bent Aaes Jakobsen

  Hvis der bliver en afstemning, kan jeg anbefale, at vi stemmer på sommertid hele året. Så vi kan bebeholde de lyse aftener i foråret og efteråret. Det er altid trist når vi skifter til vintertid den sidste weekend i oktober.

 • Sommertid/normaltid

  10/10 - 2018 | Paul Birger

  Problemet afhænger vel af, om vi går tilbage til "normaltid" eller indfører "sommertid" hele året - dette er såvidt jeg har læst ikke aftalt endnu...

 • Jeg forstår ikke at der kan

  10/10 - 2018 | Ronnie Petersen

  Jeg forstår ikke at der kan være så meget uenighed - de fleste må da have en interesse i at der er lyst om eftermiddagen/aftenen og dermed at køre med sommertid hele året.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer