Fantomrunde sender O'Hara på LPGA | Golf.dk
Therese O'Hara er klar til finalen

Fantomrunde sender O'Hara på LPGA

04/12 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Feltets klart bedste finalerunde har sendt Therese O'Hara tilbage blandt verdens bedste på LPGA Tour. Danskeren banede sig vej gennem Q-School i 2014, men måtte tilbage på Symetra Tour året efter. Top-20 ud af de 156 startende spillede sig til en  fuld kategori efter de fem runder på LPGA International, så O'Hara havde en opgave foran sig, da hun tog hul på de sidste 18 huller på Hills Course fra en delt 30. plads.
 
Men I løbet af dagen tordnede den 28-årige op gennem feltet, og med bare 66 slag nåede hun helt frem til det, der ligner en samlet syvendeplads i -8. Kun cirka 10 spillere kan skrive under på scores under par, når det sidste putt er slået søndag, og O'Haras syv birdies og en enkelt bogey kommer til at være to slag bedre end nogen anden i feltet. Der venter en sæson med dansk selskab på deltid, for alle tre rød-hvide finalister tilspillede sig en kategori. 
 
Nicole Broch Larsen hold sig på sikker afstand af 21. pladsen på de første ni huller, men tre bogeys i træk fra hul 10 sendte hende ned på vippen, og resten af vejen var det en balanceakt for at holde sig på den rigtige side af den afgørende grænse. Det lykkedes næsten med pars hele vejen frem til 18. hul, men på det 90. og afgørende hul af Q-School løb spilleren fra Hillerød ind i en doublebogey. 
 
Det betød 76 slag, og derved blev en 13. plads ved dagens start forvandlet til en 24. plads. Det var ikke, hvad Broch Larsen kom efter, men placeringen giver en begrænset kategori, som suppleret med programmet på LET vil give en noget mindre hullet spilleplan i 2017 og en blød introduktion til golflivet på den anden side af Atlanten. 
 
De samme udsigter har Emily Pedersen for den kommende sæson. Hun startede søndagen på 37. pladsen, men en runde i par var ikke nok til at nå det store mål. I samlet -1 sluttede hun på 27. pladsen et slag efter Broch Larsen.
De to profiler fra LET vil være alt andet end ekstatiske over resultatet, men for golf i Danmark er det en stor dag. Aldrig tidligere har der været tre danske medlemmer af LPGA Tour samtidig.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer