Første titel på PGA Tour til Tyrrell Hatton | Golf.dk
Med sejren i Arnold Palmer Invitational rykker Tyrrell Hatton til nummer 22 i verden. Han sikrede også sit PGA Tour-kort for de kommende tre sæsoner.

Foto: Getty Images

Første titel på PGA Tour til Tyrrell Hatton

09/03 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

En af de mest iltre spillere i professionel golf fandt på en eller anden måde vej til sejren på en af de sværeste baner. Bay Hill giver i reglen en tocifret vinderscore under par, men til årets udgave af Arnold Palmer Invitational rakte fire under par til sejren.

Hatton var syv under par efter 36 huller og tilbagelagde weekenden i 73 og 74 slag. Når pars er guld, er fejl uundgåelige, og med fejl følger vreden. Sådan er det i hvert fald for Hatton, og tidligere i karrieren har temperamentet kostet ham dyrt, når han har mødt modgang.

11. hul søndag havde potentialet til at gøre det samme, da han slog i vandet fra tee og endte med at notere en doublebogey. Blandt andet viste Hatton søen sin midterste finger, da skuffelsen over at sætte et forspring på to slag over styr.

Finalerunden var startet med bogeys på første og femte hul, men Hatton fik scoren tilbage til par, da han slog ind til en sikker birdie på par tre hullet syvende og fulgte op med at hole fra tre meter for birdie på ottende. Det var nok til at fastholde førstepladsen, men med fejlen på 11. hul lå Ryder Cup-spilleren pludselig helt lige med sidste uges vinder, Sungjae Im.

Kombinationen af krævende forhold, en monumental begivenhed og et iltert temperament havde potentialet til at afspore Hatton, men englænderen fik samlet tankerne, fokuseret, og med syv afsluttende pars endte han med en samlet score i -4 og en sejr på et enkelt slag.

- Det var virkelig svært derude, og jeg blev selvfølgelig frustreret til tider, men ikke nær så meget, som de nedsmeltninger, jeg er i stand til at få. Og det var bare en af de dage, hvor man bare har brug for at holde sammen på det, og tålmådighed er en af de sværeste ting for mig. Jeg gik – hvad var det? - tre over par i weekenden og endte med at vinde turneringen. Hvis du havde sagt det til mig fredag aften, havde jeg ikke troet på det. Men det viser, hvor svært, det var. Og jeg er naturligvis meget taknemmelig over at sidde med trofæet, sagde Hatton.

Marc Leishman, spillemakkeren i førerbolden, tog sig af andenpladsen efter en runde i 73 slag. Samme score afleverede Sungjae Im søndag for at slutte på tredjepladsen i -2.

Rory McIlroy vandt Arnold Palmer Invitational for to år siden, og han gik ind til søndagens afgørelse på andenpladsen med kun to slag til toppen. Verdens nummer ét spillede sig dog hurtigt ud af kampen om sejren. Efter en birdie på fjerde hul fulgte et stræk på fem huller, som kostede en bogey og to doublebogeys. 

De fejl var McIlroy ikke i stand til at rette op på, og han måtte nøjes med en delt femteplads i par efter en afsluttende 76'er. Det er McIlroys syvende top-5 placering i træk. Herfra går turen til Ponte Vedra Beach, hvor han skal forsøge at forsvare sidste års sejr i Player's Championship.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer