Første hurdle sikkert klaret af tre danske landshold | Golf.dk
Danmarks drengelandshold står alene tilbage i kampen om at vende hjem med metal.

Første hurdle sikkert klaret af tre danske landshold

12/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Efter første runde af EM for hold kunne ingen af de fire danske landshold vide sig sikre på at ende i top-8, som udløser en plads i kampen om medaljerne, men onsdag blev der leveret masser af god dansk golf rundt omkring i Europa.

Faktisk forbedrede alle fire hold sig, men for herrelandsholdet var det ikke nok. Selvom Peter Launer Bæk leverede en glimrende 68'er på Diamond Country Club, så blev Danmarks score +9 for dagen og +24 samlet. Det resulterede i et fald fra en delt ottendeplads til niendepladsen, fem slag fra kvalifikationskravet. Dermed er der kun sekundære placeringer tilbage at spille om for de forsvarende bronzevindere.

Mere interessant ser det ud for de tre øvrige landshold, som alle klarede sig videre til Flight A. På Montado Golf Club i Portugal sluttede ingen af de seks danske damer i top-20 individuelt, men de løftede i flok på vej mod en runde i -7 og en sjetteplads i -4 samlet.

Cecilie Finne-Ipsen (68), Malene Krølbøll (70), Sofie Kibsgaard (71) og Stephanie Astrup (71) gik alle banen under par i den afgørende kvalifikationsrunde, og Puk Lyng Thomsen, der var Danmarks topscorer tirsdag, brugte 74 slag og kom slet ikke til at tælle med til dagens holdscore, da alle fem kollegaer gjorde det bedre.

I Finland fulgte pigerne samme opskrift. Individuelt gjorde ingen af de rød-hvide det bedre end 33. pladsen, men som fællesskab så billedet helt anderledes ud på St. Laurence Golf. Cecilie Nielsen og Smilla Sønderby markerede sig flot med runder i 70 slag, og tilsat runder i par leveret af Karen Fredgaard, Sophia Giverny Carlsen og Fie Kjærgaard Olsen kom dagens total til at lyde på -4. Det fik den samlede score til +8, som  betød, de sluttede på femtepladsen.

Drengene sluttede højest placeret og er dermed bedst seedet på vej ind til hulspillet. Kristoffer Max fortsatte storspillet på La Mangas South Course, og med dagens 71 slag sluttede han delt på førstepladsen i -6. Nicolai og Rasmus Højgaard var også under par onsdag, og de var med til at give holdet en score for dagen i -7, en som kun Spanien formåede at spille lige op med. Samlet rakte danskernes total i -5 til tredjepladsen.

I kvartfinalen venter England, som sluttede tre slag efter danskerne i slagspilskvalifikationen. Pigerne kommer i kamp mod Frankrig, mens damerne skal møde Spanien.

Stillingen hos pigerne
Stillingen hos drengene
Stillingen hos damerne
Stillingen hos herrerne

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer