Første afdeling af DGU Elite Tour er afgjort | Golf.dk
14-årige Amalie Leth-Nissen fremviste endnu engang formidabelt spil - denne gang imod nogle af Danmarks dygtigste damespillere.

Første afdeling af DGU Elite Tour er afgjort

12/05 - 2019 | Jakob Schmidt

Der var i alt fire turneringer i gang rundt omkring i landet denne weekend, som blev afholdt af DGU. Turneringerne var alle en del af DGU Elite-serien som fortsætter med to afdelinger mere i løbet af sæsonen.

Vi starter med at kigge på pigerne og damernes turnering, som blev spillet i Sønderborg Golfklub. Hos damerne var den kun 14-årige Amalie Leth-Nissen stillet til start, da hun lige nu udkonkurrerer alle andre på hendes alder. Selv ikke i damerækken var der nogen der kunne spille op med stortalentet.

Efter lørdagens to runder var hun samlet to under par, og havde fem slag ned til Rosa Barnak fra Simon's Golf Club på andenpladsen. I dag var vindstødende markant hårdere og det kunne også ses på scorekortet hos de fleste. Amalie viste igen sin klasse og tog sejren med ti slag ned til Rosa Barnak og Smilla Sønderby som endte men en smalet score i +13. Link til resultatet.

Hos pigerne var det mere tæt og her skulle sejren findes i mellem Olivia Grønborg Skousen og landsholdskammeraten Natacha Høst Husted. De lå længe side om side i tabellen, og det var først på de sidste tre huller at vinderen blev fundet. Her formåede Olivia at lave to pars og en bogey, imens Natacha trak det længste strå med tre bogeys. Oliva kan dermed glæde sig over en sejr med en score i +12 efter tre runder. Natacha ender alene på andenpladsen i +14. Link til resultatet.

Et helt andet sted i Danmark spillede U22 drengene mod hinanden. Deres turnering fandt sted i Værebro Golfklub. Også her var konkurrence intens med flere runder der brød par på den ellers svære bane. Her endte det med et omspil imellem Mikkel Ravn Christensen og Emil Gruhn. Mikkel havde ellers to slag ned til Emil inden dagens runde, men Emil leverede et comeback af de bedre med én eagle, fem birdies, fire bogeys og en dobbeltbogey.

Begge endte dagen i samlet +2 og omspil var en realitet. Dette kunne Emil trække sig sejrsrigt ud fra og han kan dermed indkassere et gavekort på 2500 kr. samt vigtige point til diverse ranglister. Link til resultatet.

Den sidste turnering i DGU Elite-serien var Hovborg Kro Open som blev spillet i Gyttegaard Golf Klub af herrerne. Her var feltet tæt pakket i toppen og førstepladsen skiftede flere gange. Jacob Skov Olesen fra Næstved golfklub var lige ved at løbe med sejren, efter at han spillede sig elleve pladser frem med en 64'er i sidste runde. Han endte dog et slag kort af sejren som Malthe Tandrup Laustsen løb med i samlet -4 for turneringens tre runder. Link til resultatet.

Senior Touren blev spillet i Mariagerfjord Golfklub og alle resultaterne for de forskellige rækker kan ses her.

I alle turneringer spilles der også om kvalifikation til den store sæsonfinale sidst på året.

User Comments:

  • eller også

    15/05 - 2019 | Jens Andersen

    kunne turneringleder ringe til golf.dk

  • Udover et link til senior Tour

    13/05 - 2019 | Ulrik Hansen

    Udover et link til resultater burde man have ofret et opkald til klubben/ turneringsleder og blandt andet få info om 2 x hole in one i turneringen ( Lars Hansen Stensballegård og Michael Traasdahl Møller fra Aarhus Golf Klub ). Desuden var det første gang i nyere tid at der var DGU turnering for mid-age spillere..

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer