Førende dansker raser ud på rangen | Golf.dk
Lucas Bjerregaards sjetteplads ved Made in Denmark er noget, han ligger til at kunne forbedre i Schweiz.

Foto: Henrik Schou

Førende dansker raser ud på rangen

31/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

En delt niendeplads inden weekenden er et godt udgangspunkt for at spille med om sejren ved Made in Denmark, men Lucas Bjerregaard havde svært ved at se noget positivt ved sin anden runde i 71 slag. Bolden ville ikke som nordjyden selv, og så skulle der findes svar på rangen, da presseforpligtelserne var overstået.

- Der skulle arbejdes rigtig hårdt. Men publikum har fået noget for pengene; de kom rigtig tæt på i dag. Jeg synes, jeg har gået mere derude, end jeg har gået inden for rebene. Så jeg har fået hilst på noget familie og et par venner. Det var hårdt i dag. Jeg spiller over hovedet ikke godt. Faktisk driver jeg den forfærdeligt, putter forfærdeligt, chipper elendigt, så hvordan jeg sluttede under par i dag, det er lidt af et mysterium, sagde Bjerregaard, inden han fortsatte sin arbejdsdag i de sidste dagstimer.

Nicolai Tinning vandt Made in Denmark Qualifier i Esbjerg, og i hovedturneringen er han ved at bevise, at spillet rækker til mere end Nordic League. Fredag svingene han kun putteren 22 gange, lavede to eagles og spillede sig op på siden af Bjerregaard med en 67'er.

Dermed overnatter ECCO Tour-spilleren foran navne som Thorbjørn Olesen, Thomas Pieters og Matthew Fitzpatrick, som alle kan ende som Ryder Cup-spillere om en måned. 25-årige Tinning var dog ikke overrasket over sin fremtrædende rolle i Silkeborg Golfklub.

- Jeg har spillet sindssygt godt de sidste par uger. Og jeg ved, at hvis man kan vinde i Esbjerg, så kan man også godt spille med, hvor det er sjovt på europatouren.

- Det er ikke for at skulle lyde arrogant, men det er den slags spillere, jeg gerne vil måle mig med, så jeg synes egentlig bare, at alt det arbejde, jeg går og laver med min træner Ben, det betaler sig af. Og om det er den ene eller anden turnering- det er klart, der er lidt flere nerver på her, men det er dem, jeg gerne vil måle mig med, så det er dem jeg skal kunne spille op med, sagde Tinning, som er seks slag fra førstepladsen.

Et par slag længere tilbage var Søren Kjeldsen svært tilfreds med det spil, der bragte ham op på siden af Thomas Bjørn på 31. pladsen i -5. Den 43-årige forsvarende verdensmester lavede syv birdies, inden dagens eneste bogey på hul 18, og han kunne dårligt nok have ramt bolden bedre.

- Jeg spillede sindssygt godt. 

- Jeg havde totalt styr over bolden.

- Mit lange spil klarede det, der skulle klares i dag. Jeg havde ikke meget brug for putteren.

Den slags ting og flere til sagde Kjeldsen efter sin runde i 66 slag.

Da temperaturen dalede, som aftenen nærmede sig, måtte Thorbjørn Olesen og Joachim B Hansen svede for at klare cuttet. Begge fandt sig selv i -2 på Silkeborg Golfklubs svære afgørende huller, hvor par modtages med kyshånd.

På hul 18 lurer der farer i form af både skov og vand. Det hul klarede verdens nummer 40 og 116 dog uden de store problemer. Det var anderledes med 17. Fra midten af fairway missede Olesen green og der skulle et risikobetonet indspil og et nervepirrende putt til, før hans par var i hus. Hansen var en tur i skoven på samme hul og kom ind-og-i for en firer fra 110 meter.

Men i sidste ende holdt de fast og sikrede en delt 55. plads. De deler placering med Niklas Nørgaard Møller, som kom rundt i 73 slag sidst på dagen. De tre er et slag efter Frederik Dreier på 48. pladsen. otte af de 15 danske deltagere klarede cuttet.

Link til stillingen  

User Comments:

  • Positiv omtale

    31/08 - 2018 | Lars Hansen

    Hvorfor overskrift og omtale af Lucas som er utilfreds med sin runde. Sæt dog fokus på det positive, Søren Kjeldsen går en kanon runde i dag er nu godt med i weekenden. Alle golfspillere ønsker vel god omtale og rigtig mange tilskuere til MID denne weekend....

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer