Europatourens nye stjerneskud er sulten efter flere sejre | Golf.dk
Kurt Kitayama er nummer ni på Race to Dubai efter sin eventyrlige sæsonstart.

Foto: Getty Images

Europatourens nye stjerneskud er sulten efter flere sejre

24/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

I oktober mødte Kurt Kitayama op på Golf d'Hardelot I Frankrig for at tage hul på europatourens Q-School First Stage. Derfra og til en fuld kategori er der langt. For de fleste uoverskueligt langt. I reglen er det kun et par stykker om året, som klarer sig gennem alle tre led af kvalifikationen. 

Det lykkedes Kitayama. Amerikaneren vandt First Stage, klarede sig gennem Second, og ved Final Stage sluttede han på en delt tredjeplads med Jeff Winther. Tidligere har han også haft succes med at kvalificere sig til både Web.com Tour og asientouren. 

Kityama blev professionel i 2015, og de første år forløb uden resultater værd at skrive hjem om. Da den 26-årige fra Las Vegas fik sit europatourkort, havde han en sejr på Asian Development Tour fra januar 2018 som karrierens højdepunkt.  

To uger efter han modtog sit medlemskort, var han vinder på europatouren. Mauritius var slagmarken, hvor han triumferede, og tidligt i marts fordoblede han sin total af titler i Oman.

På et halvt år er Kitayama gået fra en rastløs golftilværelse med at skrabe turneringer til sig på Web.com Tour og i Asien til at være fremtidens mand på europatouren og et eftertragtet interview ved Trophée Hassan II. Det er en stor omvæltning, og det kan til tider være svært at rumme.

- Jeg prøver at følge med, siger han med et stort smil efter sin Pro-Am onsdag eftermiddag.

- Den første sejr var jeg stadig på en måde på asientouren, så det føltes ikke som en europatour-turnering. Det har været sindssygt, men det har været godt indtil videre.

Amerikaneren kommer fra en lille måneds turneringspause hjemme i USA. Den fulgte i kølvandet på ni uger i træk på farten, og nu er Kitayama klar til et nyt ryk.

- Jeg tog hjem til Las Vegas og hang ud. Jeg gik ikke i gang med at træne med det samme, så det var rart at have en lille pause.

Der var mange indtryk at bearbejde, men succesen til trods er Kitayama ikke nær mæt. Han nyder tilværelsen med at turnere verden rundt, og han har fået smag for at slutte øverst på podiet.

- Målet er flere sejre. Men alle rejserne har været højdepunktet indtil videre. Det har været virkelig sjovt at se alle landene og alle kulturerne Det er steder, man ikke ville forvente at rejse til, hvis man bare rejste for rejsens skyld. Jeg havde aldrig forventet at komme til Oman eller Qatar, men i år førte europatouren mig dertil. Det er en af de virkelig fede ting ved at spille på europatouren og asientouren - at man får mulighed for at rejse.

Kitayama er ikke den første amerikaner, som har taget en alternativ rute til verdenstoppen. I 2012 startede Brooks Koepka sin professionelle karriere på challengetouren. Siden rykkede han op til europatouren og brugte den som springbræt til at nå tilbage til USA og PGA Touren. Kitayama håber, at han kan gå i den tredobbelte majorvinders fodspor.

- Han har en masse succes, og han startede herovre. Der er selvfølgelig målet, at komme på PGA Touren, og det her er bare en anden vej dertil end Web.com Touren. 

For at vinde majors skal man først kvalificere sig til dem. Kitayama har aldrig deltaget i en major, men kan han rykke ni pladser frem på verdensranglisten fra sin nuværende 109. plads, så vil han kvalificere sig til PGA Championship på Bethpage Black om tre uger. 

- Jeg har en ret god følelse denne uge. Banen kommer til at teste driveren en hel del. De er nogle smalle huller. Banen er i fantastisk stand, og det bliver uden tvivl en god udfordring.

Der er 24 verdensranglistepoint og mere end 400.000 euro til vinderen af Trophée Hassan II. På Royal Dar Es Salam kommer Kitayama i kamp mod Lasse Jensen, Søren Kjeldsen, Joachim B. Hansen og Jeff Winther.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer