Europatouren klar til at tackle langsomt spil | Golf.dk
Spillernes formand, David Howell, har været med til at udforme de nye tiltag, der skal øge farten på europatouren.

Foto: Getty Images

Europatouren klar til at tackle langsomt spil

19/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Når den nye sæson på europatouren indledes sent i november i Hong Kong, sigter europatouren mod at få sat skub i spillerne og opnå et hurtigere spilletempo. Langsomt spil er blevet et større og større problem i det professionelle spil – som påvirker hvordan amatører gebærder sig – men indtil videre har der entet manglet løsningsforslag, eller også har beslutningstagerne tøvet med at reagere. 

Det stopper nu. Mandag offentliggjorde europatouren en plan for at hæve tempoet og straffe synderne, som gentagne gange overskrider de tilladte tidsrammer.

Turneringskomiteen, altså spillerne, stemte for en række tiltag tidligere på sommeren, og dem har organisationen siden fintunet og gjort praktisk anvendelige.

1. Hammeren falder hurtigere

Én overskridelse af tidsgrænsen på 40-50 sekunder fører fremover til en advarsel, og nummer to i rækken vil give et slags straf. Efter de gældende regler kræver det – praktisk set – tre overskridelser at modtage straf i form af slag.

Desuden vil spillere, der ofte er ”på klokken” modtage langt større bøder end tidligere.

2. Uddannelse som forebygning

Alle medlemmer af europatouren skal gennemføre et interaktivt onlinekursus omkring langsomt spil, og den proces gentages hvert tredje år. Nye medlemmer får hjælp fra dommere i den første tid for at lære om spilletempo og ageren på banen. 

3. Innovation

Den teknologiske udvikling vil fremover blive draget ind i kampen mod langsomt spil. Allerede ved BMW PGA Championship i år vil et system med konstant tidstagning af samtlige grupper blive afprøvet, så selv de mindste huller til gruppen foran med det samme bliver spottet af dommerne. Spillerne vil kunne tjekke deres position i forhold til gruppen foran på teestederne, hvor ure vil informere herom.

4. Færre spillere

Større felter giver langsommere spil. Derfor vil europatouren skære ned på antallet af spillere – såfremt at alle i kategori 18 (spillere mellem nummer 111 og 125 fra Race to Dubai i den foregående sæson) er inkluderet i feltet. Et fuldt felt i de mindre populære turneringer kan derfor skifte fra 156 spillere helt ned til 144 i visse tilfælde.

Desuden vil der blive indført større tidsintervaller mellem grupperne i weekenden for at få spillet til at glide mere frit.

Formanden for turneringskomiteen, David Howell, er godt tilfreds med resultatet af arbejdet, og han tror på, det vil føre til forbedringer på europatouren.

- Vi har haft nogle meget interessante og robuste debatter i løbet af processen med at blive enige om de nye initiativer. Med kombinationen af uddannelse, afskrækkende virkninger, teknologi og justering af felternes størrelse mener vi at have nået frem til et sæt fair og forholdsmæssige foranstaltninger, som kan forbedre oplevelsen for alle involveret i spillet, udtaler englænderen.

User Comments:

  • Spilletempo

    20/08 - 2019 | Lars Stehr Jensen

    Ja god ide at de kan få lov at bruge teknologiske hjælpemidler, og så kunne de måske være foregangsmænd/-kvinder for READYGOLF. Det er sørgeligt at se at de står og venter på en der feks er ude i lidt problemer, istedet for at få slået deres slag, og feks putter så snart alle er inde på green selvom ham der spillede sidst ind måske er længst væk.

  • GPS

    20/08 - 2019 | Gert Andersen

    Lad dem bruge GPS hjælpemidler, vi er i år 2019 ,og teknologien har været i brug årevis, hvorfor kan profferne ikke bruge det ? - Hvad er begrundelsen for det ? Især når de er ud af position, trækker det virkelig tempoet ned.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer