Europas Ryder Cup-hold 2020 - de første forsigtige bud | Golf.dk
Det er aldrig for tidligt at tippe det næste Ryder Cup-hold.

Foto: Getty Images

Europas Ryder Cup-hold 2020 - de første forsigtige bud

09/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Om et år ved vi, om Padraig Harringtons tropper er i stand til at slå Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas og kompagni på hjemmebane.

Den europæiske kvalifikation er næsten lige begyndt, og fordi vi glæder os så meget til Ryder Cup, så kigger vi lidt i stjerne og måne for at identificere de spillere, der kan repræsentere Europa i Wisconsin.

Vi tror, at Europas 12 skal findes i denne bruttotrup på 23. Vi hiver gerne listen frem igen senere for at se, hvor kvalificerede vores bud var.

De næsten sikre

Europa har fem spillere, som vi er overbevist om vil være at finde på Padraig Harringtons hold.

Rory McIlroy: Europas bedste gennem de sidste tiår, hvor han aldrig har rangeret lavere end nummer 11 på verdensranglisten. Stadig kun 30 år gammel. Kun en skade holder ham ude af det, der bliver hans sjette Ryder Cup i træk.

Justin Rose: Næsten lige så sikker som Rory. Bliver 40 til næste år, men er så hamrende stabil og viser ingen tegn på alderssvækkelse. Har vundet på PGA- eller europatouren hvert eneste år de sidste ti år, og har spillet Ryder Cup fem af de sidste seks gange. Skal forsvare sin OL-guldmedalje til næste år, inden han skal til Wisconsin og spille Ryder Cup.

Jon Rahm: Relativt urutineret med kun en enkelt Ryder Cup-deltagelse. Men spanieren har vundet syv store turneringer på godt to år, og siden har han ikke været ude af top-15 i verden. De fleste regner med, at han bliver fast mand på Europas hold i mange år.

Francesco Molinari: Var dygtig allerede da han kvalificerede sig til Ryder Cup i 2010 og 2012. Nu har han løftet sig op i den absolutte verdenselite, og regnes blandt favoritterne i hver eneste turnering, han spiller. Vandt The Open i 2018, og den 36-årige italienere spås flere majorsejre. Vi er sikre på, at han er med på Whistling Straits, og vi ved også godt, hvem han skal spille med……

Tommy Fleetwood: Den 28-årige englænder har for alvor fået fart på karrieren de seneste tre sæsoner, hvor han konsekvent har ligget i top-20 på verdensranglisten. Vi tror, han kvalificerer sig direkte til Padraig Harringtons hold, men ellers får han et captain’s pick, hvis han er bare i nogenlunde form. Han er vellidt, og så vandt han fire af fire mulige matcher med Molinari som makker. De to kommer til at spille sammen igen.

De sandsynlige

Vi tror, at mindst tre af disse fire spillere er med på holdet.

Sergio Garcia:  Spanieren er allerede en Ryder Cup-legende. Siden 1999 har han kun misset en enkelt Ryder Cup, og han er Europas mest pointhøstende spiller nogensinde. Men i 2018 var han et omdiskuteret captain’s pick for Thomas Bjørn. Garcia kvitterede for tilliden ved at vinde tre af fire mulige matcher. Den snart 40-årige spaniers form har dog været lettere svingende, siden han vandt The Masters i 2018. Hans kvaliteter er ikke til diskussion, og vi tror, han er med. Hvis han er på vippen, kan det tælle imod ham, at hans relation til Padraig Harrington ikke er den bedste. Det var Garcia, som Harrington nappede både The Open i 2007 og PGA Championship i 2008 lige for næsen af, og efterfølgende var deres forhold anstrengt.

Paul Casey: Englænderen er 43, når næste Ryder Cup skal spilles. Men han virker som en mand, der har fundet form og golfglæde igen. Samtidig har han repareret et til tider anstrengt forhold til europatouren. Spillede tre Ryder Cups i træk fra 2004 til 2008, inden han vendte tilbage til holdet i 2018. Han er nummer 12 i verden lige nu, og vi tror, at han er med i Wisconsin.

Danny Willett: Golfjournalister har generelt været urimeligt hårde ved Danny Willett. Godt nok forsvandt hans form som dug for solen, efter han vandt The Masters i 2016. Og godt nok spillede han dårligt ved Ryder Cup samme år. Men allerede inden sin Masters-sejr var han blandt de ti bedste i verden. Og nu har han vundet den europæiske tourfinale i Dubai i 2018 og megaturneringen BMW PGA Championship i 2019. Han har fundet sit spil igen, og så er han rigeligt god nok til Europas hold.

Shane Lowry: Muligvis lader vi os rive lidt med her af stemningen efter The Open på Portrush. Lowry har trods alt aldrig spillet Ryder Cup. Men han har været tæt på, og han ser ud til nu at ramme det potentiale, der har været velkendt, siden han vandt Irish Open som amatør i 2009. Vi tror, han kan spille sig på holdet. Hvis ikke, kan det måske hjælpe på wild card-chancerne, at han er gode venner med Padraig Harrington, som han ofte afvikler chippekonkurrencer i mod.

De meget mulige

Nogen fra denne liste vil spille sig på holdet. Spørgsmålet er bare hvem.

Henrik Stenson: Nogle vil himle op, når de ser, at vi ikke har sympatiske Stenson som en af vores sikre. I 2018 fik han et captain’s pick og var en iskold dræber i samtlige sine matcher. Samtidig er han Justin Roses yndlingsmakker. Men Stenson vil være 44 under Ryder Cup 2020, og der er tegn på et fald i hans standarder. Han har ikke vundet siden 2017. I moderne tider er kun to europæiske spillere kommet på Ryder Cup-holdet i en alder af 44 eller ældre: Bernhard Langer i 2002 og Miguel Angel Jimenez i 2008 og 2010. Er Stenson lige så uopslidelig?

Ian Poulter:  Lidt samme historie som Henrik Stenson. Poulter er årgang 1976, og selvom han har været Europas talisman det meste af tiden siden sin Ryder Cup-debut i 2004, så skal han bevise, at han kan krydse aldersbarrierer, som de fleste har fundet uoverstigelige.

Rafa Cabrera Bello: Thomas Bjørn havde det rigtig skidt med ikke at kunne tilbyde Cabrera Bello en plads i 2018. Cabrera Bello var en af de bedste spillere på et blegt europæisk hold i 2016, og han har holdt sig inde i verdens top-40 lige siden.

Matthew Fitzpatrick: Den unge englænder flyver lidt under radaren. Han er kun lige fyldt 25, har vundet US Amateur og har nu fem sejre på europatouren. Spillede Ryder Cup i 2016 og var meget tæt på at spille sig på holdet i 2018. Han kommer til at spille i Europas blågule farver igen, måske allerede i 2020.

Viktor Hovland: Sammen med Lowry er han og Matt Wallace vores bedste bud på den næste europæiske debutant. Er kun 22, så vi må tage forbehold for indkøringsvanskeligheder for den nyprofessionelle. Talentet er bare så åbenlyst. I skrivende stund er han ikke sluttet ringere end nummer 16 i sine sidste otte turneringer. Vi tør slet ikke tænke på det norske tv-kommentatorspor, hvis han sænker det vindende putt.

Matt Wallace: Tog en mere omstændig vej til toppen end de fleste (hans tid på Alps Tour er blevet nævnt mange gange). Nu er han til gengæld ankommet på toppen og vandt tre gange på europatouren i 2018. Er hyperambitiøs, og efter sin sejr ved Made in Denmark gjorde han under præmieceremonien et flabet/charmerende (afhængig af smag) forsøg på at tale sig på Thomas Bjørns Ryder Cup-hold. Lige nu nummer 25 i verden.

Andre gode kandidater

Lucas Bjerregaard: Har åbenlyst potentiale til Ryder Cup. Har bevist, han kan vinde på europatouren, at han kan klare sig godt i majors, at han kan spille sig ind i verdens top-50 og han slog blandt andre Tiger Woods og Henrik Stenson i hulspil i år. Mangler noget stabilitet, eller også skal han lave et par rigtig store resultater de næste 8-9 måneder.

Thomas Pieters: Europas helt under Ryder Cup i 2016 og et megatalent, som er faret en lille smule vild. Vandt dog i Prag tidligere i år. Finder han sin bedste form er han et oplagt valg.

Tyrrell Hatton: Var med i 2018, men vandt kun en enkelt af sine tre matcher. Så måske får han brug for at spille sig direkte på holdet for at få en plads.

Martin Kaymer: Stadig kun 34 år gammel. Firedobbelt Ryder Cup-spiller, tidligere verdensetter og dobbelt majorvinder. Helt klart god nok, men formen har virkelig været ringe, og han døjer muligvis med motivationsbesvær.

Bernd Wiesberger: Kan blive den første østrigske Ryder Cup-spiller nogensinde. To sejre i år, herunder Made in Denmark. Er tilbage efter en svær skade, men helt klart på vej opad.

Lee Westwood: Har ikke glemt, hvordan man spiller golf. Vandt i Sydafrika i november og blev nummer 4 ved The Open i år. Men er 47 til Ryder Cup næste år og spillede skidt, da han sidst var med i 2016. Vi tror mest på, at han er vicekaptajn på Whistling Straits og kaptajn i Rom i 2022.

Alex Noren: Kan være helt ustyrlig, hvilket hans fire sejre i 2016 dokumenterer. Debuterede ved Ryder Cup i 2018, men har kun haft en enkelt top-10 placering på europatouren siden.

Eddie Pepperell: Englænderen var allerede en outsider i 2018, men blev forbigået af Thomas Bjørn. Er nummer 43 i verden og havde to sejre og to 2. pladser i 2018. 

Hvad med andre danskere?

Lucas Bjerregaard ligner lige nu det mest oplagte bud på en dansker til Ryder Cup. Hvem ellers kan komme på tale?

Thorbjørn Olesen: Har det mest imponerende cv af nogen dansker i sin generation. Men der er lige nu stor usikkerhed omkring hans situation på grund af en verserende retssag imod ham. Vi skal vide, hvornår Thorbjørn kan komme på banen igen, før vi tør gisne om hans chancer for at spille sin anden Ryder Cup.

Nicolai Højgaard: Måske urimeligt at trække 18-årige Nicolai ind i denne diskussion. Men hans potentiale er enormt, og hans 2. plads ved KLM Open dokumenterer, at han kan hænge med Europas bedste, når han selv er på sit bedste. Spillede Junior Ryder Cup i 2018 og gjorde ikke nogen hemmelighed ud af, at en lille drøm om at være med i 2020 levede i hans baghoved

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:99,824
 • Unique Visitor:22,614
 • Registered Users:153,727
 • Unregistered Users:30,863
 • Blocked Users:12,334
 • Published Nodes:14,394
 • Unpublished Nodes:246
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:18.204.55.168
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,369
  • This week:99,855
  • This month:99,855
  • This year:99,855

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk