Europamesteren alene tilbage i Nordirland | Golf.dk
Nicolai Højgaard er blandt de 32 sidste ved Boys Amateur Championship.

Foto: Getty Images

Europamesteren alene tilbage i Nordirland

16/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Tre danskere deltog i Girls' British Open Amateur Championship, Natacha Høst Husted gik som den eneste videre fra kvalifikationen, og når der fredag spilles 1/16-finaler er det helt uden dansk islæt.

Husted, som til daglig spiller i Smørum, kom op mod nordengelske Charlotte Heath på Ardglass Golf Club, og den match gik alle 18 huller. Det blev briten, som trak det længste strå med en sejr på 1 hul.

I Boys Amateur Championship på Royal Portrush var 18 huller ikke nok for at få afgjort første runde for Rasmus Højgaard og Sebastian Friedrichsen. De blev delt nummer otte i slagspillet, og dermed kom de i kamp mod spillere, der kun skrabede sig med videre på yderste mandat, men det var danskerne, som blev sendt tidligt hjem.

Friedrichsen faldt på 19. hul, mens Højgaard skulle ud på fire ekstrahuller, før han måtte strække gevær.

Det eftelader Nicolai Højgaard tilbage som eneste dansker. Europamesteren, som spillede med i The Open for få uger siden, vandt komfortabelt 4&3 over spanske Eduard Rousaud. 

I 1/16-finalen venter australiens Connor McKinney, og trods det uforudsigelige format – 18 hullers hulspil – så er danskeren stor favorit til at avancere. Højgaard er nummer ni i verden, 338 placeringer højere end McKinney.

Link til stillingen   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer