Europamester vinder junior DM | Golf.dk
Cecilie Leth-Nissen

Foto: Brian Rasmussen

Jamie Tofte Nielsen

Foto: Brian Rasmussen

Europamester vinder junior DM

31/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der er gået mindre end tre uger, siden Cecilie Leth-Nissen var med til at vinde EM med pigelandsholdet. Onsdag føjede hun en ny triumf til den hastigt voksende samling. 

Santander DM for juniorer blev spillet i Varde, og det var den 16-årige fra Hjortespring, som løb med sejren blandt pigerne.

Leth-Nissen sluttede på en delt førsteplads i slagspilskvalifikationen, og det prangende spil blev taget med til hulspillet. 

I første runde skulle hun ud på 19 huller, før sejren var i hus, men derfra var Leth-Nissen overlegen. Mellissa Johansen blev slået med 3&2 i kvartfinalen, og finalebilletten blev sikret med en sejr på 3&1 mod Christina Thouber.

I kampen om guldet ventede Katrine Toftgaard Pedersen fra Vejle, men spændingen om udfaldet forsvandt hurtigt. Leth-Nissen sikrede sig en sejr på 6&4. 

Bronzen gik til Thouber efter en sejr på 2&1 over Natacha Høst Husted. Noget usædvanligt var det, at de fire bedste i slagspilskvalifikationen var de samme fire, som kæmpede om medaljerne onsdag eftermiddag.

Jamie Tofte Nielsen måtte på noget hårdere arbejde, før han kunne få hængt guldet om halsen. Tre gange måtte han ud på alle 18 huller, efter han havde kvalificeret sig med den sjettebedste slagspilsscore. 

For små to uger siden fyldte Tofte Nielsen 18 år, så det var hans sidste chance for at vinde Santander DM for juniorer. 1/8-finalen mod Dennis Thomsen gav en sikker sejr på 4&2 til Søllerød-spilleren, men derfra ventede tre landsholdskollegaer på vejen mod titlen.

Jens Kristian Thysted holdt til 18. hul og tabte med et hul, og Rasmus Bofill tvang Tofte Nielsen ud på 19 huller, før han måtte strække gevær. 

I finalen ventede Jonas Thygesen fra Randers, og den match blev også først afgjort på 18. hul med en sejr på to huller til Tofte Nielsen.

Sidste mand på podiet blev Rasmus Bofill, som slog Christian Gregersen med 4&3 i kampen om bronzen.

Resultatet hos pigerne
Resultatet hus drengene

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer