Et femkløver af favoritter - og et kobbel af spændende outsidere | Golf.dk
Vi har ikke haft en europæisk vinder af The Masters siden Sergio Garcia i 2017. Skal vi have en europæer denne gang, så tror mange på, at det bliver en anden spanier Men Viktor Hovland, Lee Westwood og Rory McIlroy er også bud.

Foto: Getty Images

Et femkløver af favoritter - og et kobbel af spændende outsidere

08/04 - 2021 | Claus Rødgaard Thomsen

Bookmakerne og den internationale golfpresses intelligentsia er tilsyneladende enige. Fem spillere må tage favoritkappen på sig, når The Masters går i gang på torsdag.

Her kan du se, hvem de er.

Vi giver også et bud på, hvilke andre spillere, vi helst ser blande sig på søndag, når det hele bliver rigtig sjovt.

Dustin Johnson

Vi starter med den forsvarende mester og verdens nummer et. Meget er sagt og skrevet om, hvor mange majors, Dustin Johnson har ødet væk. Den snak er delvis forstummet, efter han vandt med hele fem slag på Augusta i november 2020. Johnson spillede 11 turneringer i træk efter coronapausen uden at slutte dårligere end nummer 12. Siden har formen været lidt stagnerende, men den atletiske californier er umulig at komme uden om.

Alder: 36

Bedste resultat i Masters: Sejr i 2020

Majorsejre: 2 (2016 US Open, Masters 2020)

 

Justin Thomas

Verdens nummer 2 strutter af selvtillid efter The Players, hvor han spillede som et væsen fra en anden galakse henover weekenden og efterlod Bryson DeChambeau og Lee Westwood indsmurt i vejsidestøv. Thomas indledte ellers året med lidt af en flovmand, da et homofobisk udbrud kostede ham en hovedsponsor. Det var formentlig medvirkende til to missede cuts i de næste tre turneringer. Nu er han tilsyneladende tæt på sit allerbedste igen.

Alder: 27

Bedste resultat i Masters: 4. plads i 2020

Majorsejre: 1 (PGA Championship 2017)

 

Jordan Spieth

Den eneste af storfavoritterne, man skal et stykke ned ad verdensranglisten for at finde. Jordan Spieth er nummer 38 i verden, men kontekst er som bekendt alting. 

Og konteksten her er, at Jordan Spieth har fundet sit verdensklasse-jeg igen efter at have spillet som en anonym pro fra tourens middelklasse i lang tid.

Og konteksten er, at Jordan Spieth altid spiller godt på Augusta, hvor han har deltaget syv gange uden nogensinde at have misset et cut. Han har en sejr, to 2. pladser og en 3. plads i årets første major.

Og konteksten er, at han har sin første sejr i næsten fire år med i bagagen. Den kom i søndags i Valero Texas Open.

Alder: 27

Bedste resultat i Masters: Sejr i 2015

Majorsejre: 3 (Masters 2015, US Open 2015, The Open 2017)

 

Jon Rahm

Nummer tre på verdensranglisten er den eneste af storfavoritterne, der aldrig har vundet en major.

Det kan dog kun være et spørgsmål om tid for manden fra Baskerlandet, som i grove træk har ligget i verdens top-10 lige siden han blev professionel, og som er sluttet i top-10 i de seneste tre Masters. Rahm har kun misset et enkelt cut det sidste halvandet år, og det var i hans første turnering efter coronapausen, så det er lige før, vi er villige til at sige, at det ikke tæller.

Rahm blev far til sit første barn i søndags. Tænk, hvis han kunne skaffe sig en grøn jakke bare en uge senere.

Alder: 26

Bedste resultat i Masters: 4. plads i 2018

Majorsejre: Ingen

 

Bryson DeChambeau

Mange troede, at golfens bodybuilder ville slå Augusta National til pindebrænde i november. Han var da også selv ude og sige, at banen spillere som en “par 67-bane” for ham. 

I stedet blev DeChambeaus turnering husket for, at han mistede en bold, da den forsvandt i pløret semirough. Og for, at han om søndagen spillede med 63-årige Bernhard Langer - og tabte.

Men tag ikke fejl. Han emmer af verdensklasse, og i Georgia gør de klogt i at have grøn jakke klar med ekstra ærmevidde til biceps á la Bryson.

Bryson DeChambeau er lige nu nummer fem i verden. Han har vundet tre turneringer efter coronapausen.

Alder: 27

Bedste resultat i Masters: 21. plads i 2016 (som amatør)

Majorsejre: 1 (US Open 2020)

 

De outsidere, vi helst ser med fremme

Rory McIlroy

Det er vist længe siden, at Rory McIlroy er blevet betragtet som outsider ved nogen som helst golfturnering. Men tiderne de skifter, baby, som C. V. Jørgensen synger.

Rory har muligvis stadig det højeste topniveau i hele golfsporten, men nordireren er drattet ud af verdens top-10 for første gang siden 2018. Han har ikke vundet nogen turnering i halvandet år, og det er svært helt at slippe tanken om, at han ganske enkelt ikke putter godt nok til at vinde The Masters.

Men vi vil så gerne se ham med fremme på søndag. McIlroy mangler kun en grøn jakke for at fuldende sin grand slam, og vi under ham revanche for nogle af de knubs, som Augusta National har tildelt ham.

Alder: 31

Bedste resultat i Masters: 4. plads i 2015

Majorsejre: 4 (US Open 2011, PGA Championship: 2012, 2014, The Open 2014)

 

Brooks Koepka

På mange måder en enigmatisk spiller, der har den der helt særlige x-factor, som ved majors gør ham hård som en frossen dansk vintergreen. I en periode i 2018-2019 sluttede han i top-4 i seks af syv majors, han deltog i. Det er tal, man næsten skal læse flere gange bare for at få dem til at synke ind.

Desværre er der tegn på, at hans krop ikke er helt så stærk. Knæskader har kostet ham flere pauser siden hans sidste majorsejr i 2019, og han er lige blevet opereret i det ene knæ.

På plussiden tæller, at det kun er fem uger siden han spillede sidst, og han allerede har en sejr og en 2. plads i 2021.

Vi aner simpelthen ikke, hvad vi skal forvente af Brooks Koepka.

Men som med Rory McIlroy så ved vi, at talentet er guddommeligt, og at golf bare er sjovere at se på, når Koepka er med fremme.

Alder: 30

Bedste resultat i Masters: 2. plads i 2019

Majorsejre: 4 (US Open, 2017, 2018, PGA Championship, 2018, 2019)

 

Viktor Hovland

Det ville næsten ikke være til at bære, hvis både Sverige og Norge skulle vinde majors hos herrerne, inden Danmark gør det.

På den anden side så er der noget dragende over den smilende knægt fra Oslo, der vandt US Amateur og har kurs durk mod verdens top-10 efter to hurtige sejre på PGA Tour, efter han turnede pro.

Han misser stort set aldrig et cut. I denne uge spiller han sin første Masters som professionel. Han er det bedste bud på den første skandinaviske majorvinder på amerikanske jord.

Alder: 23

Bedste resultat i Masters: 32. plads i 2019 (som amatør)

Majorsejre: Ingen

 

Lee Westwood

Det er så svært at få sig selv til at tænke noget dårligt om Lee Westwood. Han kender tilsyneladende ikke til smålighed, vrissenhed og humørsyge, som man kender det fra andre golfspillere, når de har modgang. Han har altid et smil på læben. Han lader sin kæreste og søn skiftes til at gå caddie for ham og så har han som 47-årig spillet sig tilbage i verdens top-20.

Da vi for nogle uger siden stak følere rundt til en række store navne for at få kommentarer til en artikel om Thomas Bjørn blev vi af de fleste mødt med høflig afvisning eller ignoreret. Men Westwoods agent skrev hurtigt tilbage, at Lee gerne tog en snak over zoom. Det er god stil, og det ville være god stil fra golfgudernes side at skænke manden en grøn jakke efter 84 majors med ni top-3 placeringer fordelt på alle fire majors.

Alder: 47

Bedste resultat i Masters: 2. plads i 2010 og 2016.

Majorsejre: Ingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,176,846
 • Unique Visitor:178,235
 • Registered Users:166,911
 • Unregistered Users:31,318
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,334
 • Unpublished Nodes:318
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.239.150.57
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,715
  • This week:101,782
  • This month:412,732
  • This year:3,177,499

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk