Ernies asiatiske juvel | Golf.dk
The Els Club er en kæmpe golfoplevelse.

Foto: PR

Ernies asiatiske juvel

21/02 - 2019 | Jakob Schmidt

Denne artikel blev oprindelig bragt i Dansk Golf 4/2018

Med prisen som ”Verdens bedste nye golfbane” i 2014 er Ernie Els ved at slå sit navn fast som golfbanearkitekt. I klubhuset er det tydeligt, at den firedobbelte majorvinder også spiller en stor rolle, da klubhusets interiør er spækket med billeder af legendens bedrifter. Fra klubhuset er der udsigt over den tætte regnskov, som banen er skåret ind i, samt Andamanhavet i baggrunden og bjergtoppen Mat Cincang i ryggen.

Langkawi er en oplagt feriedestination i Sydøstasien, da øen kun er få timers sejlads eller en kort flyvetur fra populære Phuket og Krabi i Thailand og stadig så ukendt, at man ikke støder ind i sin nabo på gaden. I dag findes der et hav af gode restauranter og hoteller på den sydlige del af øen og uspoleret regn- og mangroveskov på den nordlige. Hvide sandstrande og krystalklart vand omkranser store dele af øen, inklusiv fem af hullerne på drømmebanen.

Allerede på de første huller fornemmer vi, at den prisvindende bane er en hyldest til naturen, da regnskoven indkapsler hvert enkelt hul på hele banen, som i øvrigt er designet helt uden bunkers. En kombination, der gør, at mesterskabsbanen er udfordrende for både den professionelle og amatøren.  

Det er nærmest med sommerfugle i maven, at vi slår ud på hul fem og støder på det azurblå hav for første gang. Derfra bliver resten af forni kun bedre med smalle fairways og havet som den primære hazard. Ikke kun hullerne ud mod vandet har noget at byde på. Hele banen er vært for et rigt dyreliv. Aber, varaner og en masse eksotiske fuglearter pryder naturen, men pas på, for specielt aberne kan være tyvagtige.

Efter de første ni huller kan vi virkelig mærke varmen, som når 37 grader på dagen. Heldigvis afspejler alle golfbilerne det høje serviceniveau og er udstyret med køleboks og en avanceret skærm, der fungerer som GPS, afstandsmåler og baneguide samtidig med, at man kan bestille og få leveret mad og drikkevarer på hele banen. Efter en kort spisepause blandt aberne, slår vi veloplagte ud på den mere kuperede bagni, som primært spilles i den isolerede regnskov, hvor præcision er mere vigtig end længde.

På de sidste huller møder vi igen det smukke hav, og en følelse af tilfredshed rammer kroppen på vej op af 18. hul. Dagen afsluttes med et lækkert måltid med retter for kun 50-75 kroner -  og Ernies egne vine, selvfølgelig.

På mange måder en komplet golfoplevelse. Uden tvivl den bedste jeg har haft.

 

LAND: Malaysia

GREENFEE: 605 Malaysiske Ringgit (ca. 900 kr). Hen mod eftermiddagen tilbyder klubben op til 50 procent rabat på ovenstående pris, og bor du på hotellet er prisen væsentligt lavere.

I NÆRHEDEN: Langkawi er hjemsted for yderligere to gode golfbaner. Datai strand, som er kåret til én af Asiens ti bedste strande, ligger få kilometer fra banen.

 

Derfor skal du spille den

BLÆRERØVSVÆRDI (4):

The Els Club – Teluk Datai er en af Ernies mest succesfulde designprojekter, og med en 83. plads på Golfdigest.com’s liste over de 100 bedste golfbaner i verden er der bestemt noget at prale af.

TILGÆNGELIGHED (1):

Man kan ikke flyve direkte fra Danmark til Langkawi, men øen har både havn og lufthavn. Det er oplagt at lægge vejen forbi Langkawi, hvis man tager på ferie i Sydthailand.

SKØNHEDSVÆRDI (5):

Banen er altid velfriseret og i sandhed en ægte drømmebane omkranset af hav, regnskov og bjerge samt et rigt dyreliv. Spilles bedst fra november til april.  

SVÆRHEDSGRAD (3):

På næsten alle huller møder man en smal fairway, med regnskov eller hav som hazard til en af siderne. Der stilles højere krav til præcision end længde – og så er den designet uden en eneste bunker. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer