Erfarne Kuchar jagter sæsonens anden sejr | Golf.dk
Matt Kuchar kan søndag sikre sig sin anden sejr i sæsonen, hvis han holder navne som Putnam, Mitchell og Reavie bag sig.

Foto: Sam Greenwood/Getty Images

Erfarne Kuchar jagter sæsonens anden sejr

13/01 - 2019 | Kasper Ørkild

Efter 54 huller er det fortsat Matt Kuchar, der fører Sony Open på Hawaii. Lørdag brugte han 66 slag på Waialae Country Club og er dermed samlet 18 slag under par.

Det sætter ham i en fordelagtig position til PGA Tour-turneringens sidste dag, hvor få personer kan nå den 40-årige, hvis der igen kommer godt med birdies på hans scorekort. Lørdag havde Kuchar 14 pars og fire birdies med ind ovenpå en kontrolleret runde.

Andrew Putnam er to slag efter, mens Keith Mitchell og Chez Reavie skal hente fire slag på Kuchar for at jagte trofæet. Udover dem er der syv slag ned til de ni spillere på en delt femteplads ved Sony Open inden søndagens runde.

- Jeg regner med, at jeg er nødt til at skyde en god runde igen i morgen (søndag, red.). Jeg bliver nødt til at lave birdies. Der er nok birdiehuller derude og nok gode spillere. Så jeg kan ikke bare køre den afslappet hjem. Jeg er nødt til at spille godt, siger Matt Kuchar til PGA Tours hjemmeside.

Det er syvende gang, at Matt Kuchar fører en turnering på PGA Tour efter 54 huller. Tre af gangene har han stået med trofæet ovenpå sidste runde. Det skete senest i november, hvor han vandt Mayakoba Golf Classic i Mexico.

Vinder Kuchar altså Sony Open, så er det anden turneringssejr i den indeværende sæson.

Ud af sine syv gange i spidsen efter tredjedagen har Kuchar vundet tre gange.

- Det er ikke så tit, at man spiller i den sidste gruppe søndag eftermiddag. Men man begynder at blive vant til nervøsiteten i den situation.

- Det er lidt som at tale foran et publikum. Jo mere du gør det, desto bedre håndterer man det. Nerverne er der altid, men du bliver bedre til at håndtere dem. Så erfaringen kommer til at hjælpe mig, siger Kuchar til PGA Tour.

Matt Kuchar, Andrew Putnam og Keith Mitchell slår ud i sidste bold klokken 23.20.

Steve Stricker missede Sony Opens andet cut ovenpå lørdagens runde. Det samme gjorde Gary Woodland, der førte Sentry Tournament of Champions efter anden og tredje runde i sidste uge.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer