Erfaren kaptajn på en ny måde, der kan pege fremad | Golf.dk
Det var hårdt vejr ved herrernes senior-EM, men det var med til at demonstrere styrken hos Danmark, vurderer kaptajn Hans Stenderup

Erfaren kaptajn på en ny måde, der kan pege fremad

11/09 - 2017 | Martin Rahbech

En vigtig del af senioreliten i mange år har været Hans Stenderup. Han havde også en vigtig rolle ved herrernes EM, men ikke som spiller.

- Jeg husker tydeligt tilbage for 20 år siden, hvor jeg var med som kaptajn for første gang. Dengang var jeg 52 år og for ung til at være med som spiller. Nu er jeg for gammel. Jeg spiller jo stadig, men spillerne er for gode, siger Hans Stenderup til Golf.dk

Forskellen fra dengang til i dag er, at aldersgrænsen for seniorgolf er rykket fra 55 år til 50 år. Det har betyder, at kvaliteten for spillet er gået op.

- Spillerne har vist sig helt i toppen, og jeg var meget imponeret over deres spil. Der ligger virkelig en god mulighed for at gå hele vejen næste gang, siger Hans Stenderup.

Næste gang er i Østrig, og kaptajnen håber på en lignende tilgang fra Danmark.

- Sportsligt er det lige så fint som for eksempel et EM for damer eller herrer, for det var jo en mesterskabsbane i Sverige og banen stod svært. Niveauet i Flight A er højt, og der blev virkelig spillet en god gang golf. Der var heller ikke noget fnidder eller fnadder på holdet. Der var fuld opbakning, og spillerne var virkelig opsatte. Jeg håber, klubberne og bestyrelsen bakker op til repræsentantskabet om at fortsætte med at bakke op omkring holdet, og jeg vil gerne fortsætte, hvis man ønsker det, siger Hans Stenderup.

Han har en god fornemmelse for opbakningen.

- Mange af os i seniorgruppen føler kun, det drejer sig om de unge mennesker. Men nu har vi vist, at der også er stærke spillere over 50 år, siger Hans Stenderup.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer