Erfaren holdkammerat har masser af tro på stortalenterne fra Gyttegaard | Golf.dk
De er så ens, men 17-årige Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard er også meget forskellige

Foto: Gyttegaard Golfklub

Erfaren holdkammerat har masser af tro på stortalenterne fra Gyttegaard

12/06 - 2018 | Martin Rahbech

Et par af de mest lovende danske talenter er Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard. De er nummer 59 og 72 på verdensranglisten. De er fra Gyttegaard Golfklub. Og så er de tvillinger født i foråret 2001.

- De første minder om dem er om to små knægte på putting green. De er nu rigtig stærke i det korte spil. De er to konkurrencemennesker, og de presser hinanden, og de er med til at udvikle hinanden, siger Mads Dam.

Han har tidligere spillet på Challenge Tour og enkelte gange på europatouren. Nu er den 35-årige mand i gang med en civil karriere og golfspillet er blevet begrænset. Men de spiller sammen i Santander Divisionen og har ofte kontakt.

- De vil bare videre med deres udvikling. De har et vildt niveau, og deres potentiale er enormt, siger Mads Dam.

I forrige uge spillede de med succes den stærke tyske klassiker Allianz German Boys Open, De sluttede på en delt fjerdeplads. Ofte tænkes de 17-årige tvillinger som et par ens spillere, men det er vigtigt ikke at se sådan på det.

- De er rimelig forskellige spillere, men de har begge et højt niveau. De har samme niveau, som jeg har set på større tours. Det er jeg ret overbevist om, de også har gjort sig tanker om, siger Mads Dam.

Han fik en fornemmelse for deres niveau på et højere niveau ved Made in Denmark i 2017, hvor de begge var til start.

Han gik caddie for Rasmus Højgaard, der var ét slag fra at klare cuttet 

- Han håndterede det så fint. Både spillemæssigt og mentalt var han lige der, hvor han skulle være. Det var detaljer fra at blive til finale, men han kunne tage rigtig meget med sig, siger Mads Dam.

I den kommende weekend er det så holdet, der er i fokus, når han sammen med Gyttegaard skal spille i Santander Divisionen.
Med til start er også Mad Dam.

- Der er en lidt mere løssluppen stemning, og det er kun på grund af sammenholdet, at vi er så gode. Det er nok også medvirkende til at de stadig er i klubben. Vi har det bare så sjovt, og det gør helt sikkert en forskel, siger Mads Dam.
I weekenden spiller Gyttegaard i Santander Divisionen på hjemmebane lørdag mod Brønderslev og søndag på udebane mod Silkeborg-Ry Golfklub.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer