Er det endelig Garcias tur? | Golf.dk
Sergio Garcia spillede sig med i søndagens førerbold med fire birdies og to bogeys på tredje runde.

Foto: Getty Images

Er det endelig Garcias tur?

09/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I PGA Championship 1999 blev verden introduceret til Sergio Garcia, som med sprudlende spil og et stort smil tvang Tiger Woods til at spille sit bedste for at vinde. Dengang ville det have været utænkeligt, at Garcia små 18 år senere stadig er på jagt efter sin første major.

12 gange er spanieren sluttet i top-5 i golfens fire fyrtårne, men hver gang er han enten blevet udspillet eller har formået at spænde ben for sig selv i afgørende øjeblikke. Det har sat sine spor. Den glade dreng er med årene blevet en gråskægget veteran, og mens kvaliteten i det lange spil har været konstant sublim, så har  lysten til golf ikke været lige stor gennem hele rejsen.

Den manglende major har uden tvivl været medvirkende til en bred vifte af negative følelser sat til skue på golfbanen; en vifte der spænder fra forpint over raseri til det opgivende.

De senere år har man sporet en mere positiv udgave af Garcia. Han snakker ikke længere om, at skæbnen går ham imod, eller at han ikke er i stand til at vinde en major. Han er parat til at acceptere, at karrieren kan ende uden en plads i historiebøgerne, og derved er byrden af egne forventninger måske blevet mindsket.

Efter sin tredje runde på Augusta National i 70 slag, der giver en delt førsteplads med Justin Rose i -6, artikulerede Garcia på sit pressemøde det nye perspektiv.

- Golf er sjovt. Misforstå mig ikke, selvfølgelig prøver vi at vinde The Masters, og vi prøver at vinde turneringer, og naturligvis følger der en smule pres med. Men det er stadig sjovt. Jeg elsker mit arbejde. Jeg føler mig så velsignet over, at jeg kan spille golf som et arbejde. Det har været min drøm siden jeg var meget meget lille. Så jeg vil bare nyde det så meget som muligt, sagde han.

Garcia behøver ikke ekstra motivation, men skulle han gå hele vejen og blive svøbt i grønt, vil det ske på dagen, hvor Seve Ballesteros ville være fyldt 60 år. Det skulle nok kunne give ham troen på skæbnen tilbage. 

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer