Englænder sikrer sit tourkort med første store sejr | Golf.dk
Steven Brown sikrede to år på European Tour, da han stod med ryggen mod muren.

Foto: Luke Walker/Getty Images

Englænder sikrer sit tourkort med første store sejr

27/10 - 2019 | Kasper Ørkild

Inden Portugal Masters lå Steven Brown på en 150. plads på Race to Dubai og lignede altså en mand, som ikke ville sikre sit kort til European Tour. Men englænderen fik med sin første sejr på højt niveau sikret sit kort i to år.

- Jeg troede ikke, at det skulle ske. Jeg kiggede egentligt bare frem mod tourskolen. 

- Gennem de sidste par uger har jeg haft en slags rolighed i hovedet. Jeg kunne godt lide, at jeg bare skulle gå efter det og ikke tænke over nogen middelpræstationer. Jeg fatter det ikke, siger vinderen til European Tour.

Brown vandt i -17, mens andenpladsen blev delt i -16.

Brandon Stone kunne med en birdie på 18. hul tvinge englænderen ud i omspil. Med et wedgeslag ind over vandet gav han også sig selv en god chance for at jagte sejren i en direkte duel.

Men sydafrikaneren missede puttet, og dermed kunne Stone sikre sin første European Tour-sejr. Brandon Stone deler dermed andenpladsen med landsmanden Justin Walters.

Walters kunne dog også glæde sig over at sikre sit europatourkort. 

Sydafrikaneren, der tidligere på sæsonen mistede sin far og efterfølgende måtte trække sig fra Porsche European Open lå nummer 121 på Race to Dubai inden turneringen og hopper altså et godt stykke ind i de sikre rangeringer.

- I går gik jeg gennem den sværeste del. Jeg følte mig sårbar for første gang i ugen, men jeg gjorde det fint. Så jeg prøvede bare at gøre det samme igen.

- Det er meget tilfredsstillende efter det, som vi har været igennem, lød det fra en rørt Justin Walters, der gik fra interviewet med European Tour med tårer i øjnene.

Joachim B. Hansen blev bedste dansker på en 61. plads, mens Nicolai Højgaard endte nederst i weekendfeltet på en 69. plads. 

Se hele stillingen her.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer