Englænder åbner Saudi International med 61'er | Golf.dk
Bryson DeChambeau har allerede prøvet at vinde Dubai Desert Classic, og nu er turen måske kommet til at erobre en anden, stor ørkenturnering.

Foto: Getty Images

Englænder åbner Saudi International med 61'er

04/02 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

Der er brugt godt med oliepenge på at trække en lang række af verdens bedste spillere til Saudi International. Fire spillere fra top-10 på verdensranglisten deltager på Royal Greens Golf & Country Club; syv mand fra verdens top-20.

Men det er ikke blandt favoritterne, at man skal finde den førende spiller efter de indledende 18 huller af den 3,5 millioner dollars store turnering. I stedet er det verdens nummer 282, som har taget teten.

David Horsey har vundet fire gange på europatouren, men den seneste sejr kom tilbage i august 2015 i Himmerland. Det er kun blevet til tre top-10 placeringer for englænderen i løbet af de tre seneste år, og han har indledt 2021 med to missede cuts.

Det var ikke til at se torsdag, hvor han lagde ud med to birdies og syv pars på de første ni huller. Derfra ramte den 35-årige en af den slags stimer, hvor alt går efter planen. Syv birdies gav en score for de sidste ni huller i 28 slag, mens totalen for dagens arbejde blev 61, -9.

- Det er faktisk et chok. Jeg har spillet som en pose nødder de seneste par uger. Jeg følte ikke, jeg kunne kontrollere bolden i de første par turneringer, sagde Horsey til europatouren.

Det ændrede sig efter en teknisk snak med en ven hjemme i England, og resultatet var nok til, at Horsey kan gå i seng med et forspring på et slag ned til rutinerede Stephen Gallacher. Skotten, som ligeledes har fire sejre på europatouren, producerede 10 birdies på vej mod en 62’er.

Derfra er der et hul på to slag ned til Bernd Wiesberger på tredjepladsen i -6.

Blandt feltets største profiler kom Bryson DeChambeau bedst fra start. Amerikaneren har taget et kig på banen og er nået frem til, at angreb er vejen frem på Royal Greens. Den aggressive taktik med driveren fra tee blev belønnet med en 65’er, -5, som rækker til en delt fjerdeplads.

Nede på 17. pladsen finder man Jeff Winther som bedste dansker, og den tidligere greenkeeper har fint selskab i scoren -3. Tyrrell Hatton, Lee Westwood og verdens suveræne nummer ét, Dustin Johnson, er nogle af dem, som kom rundt i samme score.

Winther spillede en solid runde med kun en enkelt bogey, og derfor er han i favorabel position til at klare sit tredje cut ud af tre mulige i 2021 og forbedre sin position som nummer 52 på Race to Dubai.

Søren Kjeldsen er den anden dansker under par. I -1 ligger han lige inden for cutgrænsen sammen med sidste uges vindere på henholdsvis PGA- og europatouren, Patrick Reed og Paul Casey. På 49. pladsen er de et slag efter Viktor Hovland, Phil Mickelson og Tony Finau.

Joachim B. Hansen var på banen fra morgenstunden, hvor der var gode scoringsbetingelser. Det fik han ikke rigtigt udnyttet, men det blev til et enkelt perfekt spillet hul. På 11. hul, kort tid efter Hansen havde taget hul på turneringen fra 10. tee, slog han bolden i koppen for en hole-in-one. Der var ingen præmie for det sjældne slag, men det giver en bedre mulighed for at klare årets første cut fredag.

Med en score i par er han delt nummer 72. Der finder man også Rasmus Højgaard. Den dobbelte vinder fra sæsonen 2020 havde en hel del mere vind at kæmpe med om eftermiddagen. Tre gange nåede den danske teenager under par for runden, men da han gik på 18. tee, var scoren +1. Han fik en birdie på det afsluttende par fem hul, og allerede klokken 05.40 fredag skal han på banen i forsøget på at kravle syv placeringer fremad i stillingen og klare cuttet.

Feltets femte dansker, Thomas Bjørn, fandt ikke en eneste birdie torsdag. Ligesom Ernie Els var han fire over par, og det giver en delt 128. plads blandt de 138 deltagere. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,579,618
 • Unique Visitor:155,507
 • Registered Users:162,874
 • Unregistered Users:31,201
 • Blocked Users:12,428
 • Published Nodes:15,997
 • Unpublished Nodes:305
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:45.12.221.118
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:578
  • This week:66,613
  • This month:332,016
  • This year:2,580,108

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk