Engelsk supertræner har Corona-virus | Golf.dk
Pete Cowan, svingtræner for en lang række spillere i verdenseliten, ligger syg med Corona-virus.

Foto: Getty Images

Engelsk supertræner har Corona-virus

23/03 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

69-årige Pete Cowan, træner for en lang række af Europas bedste spillere, og også for de forsvarende majorvindere Brooks Koepka og Gary Woodland, er blandt de smittede med Corona-virus. Det er så sikkert, det kan blive, uden at få foretaget en test.

- Efter nogle dages selvisolering besluttede vi os for at ringe efter en ambulance, og ambulanceredderne sagde, at jeg havde bingo på hele pladen med corona-symptomer. De var fantastiske, men de sagde, at de kun havde tilladelse til at teste mig, hvis jeg blev indlagt på hospitalet, siger Cowan til The Daily Telegraph.

Cowan var på rangen og arbejdede med sine spillere ved Players Championship, som blev aflyst sent om aftenen den 12. marts efter første runde. Inkubationstiden for COVID-19 er op til 12 dage, så der er stadig risiko for, at nogle af de mennesker, Cowan har været i kontakt med på TPC Sawgrass, kan udvikle sygdommen.

Det er vidt forskelligt, hvordan Corona-virus påvirker mennesker. Efter eget udsagn gennemgår Cowan en hård omgang.

- Jeg har det forfærdeligt, og jeg ville ikke ønske dette for nogen, uanset hvor unge veltrænede, de måtte være. 

- Jeg vil ikke skræmme nogen, og jeg har måske bare været særligt udsat. Men jeg er ikke sikker på, hvordan mennesker med allerede eksisterende helbredsproblemer kan klare det her, udtaler englænderen til Daily Telegraph.

Cowan er den anden person fra golfens verden, som har fået den smitsomme virus. For nogle dage siden, blev det offentliggjort, at Sydafrikaneren Victor Lange, verdens nummer 1215, var smittet med COVID-19.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer