Endelig vinder Wade Ormsby | Golf.dk
Wade Ormsbys fjerde runde i -2 rakte til sejren uden omspil.

Foto: Getty Images

Endelig vinder Wade Ormsby

26/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

S.S.P. Chawrasia havde ført efter hver af de tre første runder af UBS Hong Kong Open, og den lille inder tog store skridt mod sejren, da han hentede birdies på tre af de otte første huller søndag. 

Den 39-årige fra Kolkata må dog vente lidt endnu på titel nummer fem på europatouren og den første uden for sit hjemland, for på hul ni ramlede det hele sammen med en triplebogey. Den kom Chawrasia sig aldrig over, og han haltede i mål på en delt syvendeplads.

I stedet kom slaget om tilten til at stå mellem Wade Ormsby og Rafa Cabrera Bello. Australske Ormsby havde spillet 263 turneringer på europatouren uden at vinde, men den 37-årige gik på 18. tee med et to slags forspring efter en birdie på hul 17.

Han gav et tilbage igen med et treputt på hul 18, og da Cabrera Bello i bolden bagved selv scorede en birdie på hul 17, var de to pludselig helt lige.

Den spanske Ryder Cup-spiller vandt Scottish Open tidligere i år med en koldblodig afslutning, og det lignede et vendepunkt i en karriere, der har givet et utal af topresultater men kun tre sejre. Men på Hong Kong Golf Club var det tilbage til status quo, for han formåede ikke at udnytte Ormsbys gavmilde invitation.

Cabrera Bello endte med et godt leje i greenbunkeren, men et kluntet slag sendte bolden små tre meter kort af hullet. Det var for lang en afstand til at han kunne konvertere forsøget for par, og for andet år i træk sluttede han på andenpladsen, mens australieren kunne ånde lettet op.

- Det har taget lang tid. Jeg mener, jeg fik mit europatourkort tilbage i 2003. Jeg troede ikke, det ville tage så lang tid, men den første er altid meget speciel.

- Man tror indimellem at det aldrig vil ske, og at man måske får en god karriere men uden at vinde. Ofte er man målt på sine sejre. Mange har spurgt mig, hvor mange gange jeg har vundet, og indtil nu har det desværre været nul, sagde Ormsby på pressemødet efter sejren.

Cabrera Bello fik lov at dele andenpladsen med Paul Peterson, Alexander Björk og vinderen af Made in Denmark, Julian Suri.

I samme score som Chawrasia sluttede Miguel Angel Jiménez. Den firedobbelt vinder af turneringen gik finalerunden i 63 slag for at klatre op på ottendepladsen.

Justin Rose blev delt nummer 10, mens Sergio Garcia kan tage fra Hong Kong med en 16. plads i bagagen.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer