En varm verdensetter | Golf.dk
Justin Rose fejrer sejren i Farmers Insurance Open

Foto: Getty Images

En varm verdensetter

28/01 - 2019 | Henrik Søe

Forspringet holdt. Da Justin Rose gik ind til finalerunden i Farmers Insurance Open på Torrey Pines havde han tre slag at give af. Og selv om den engelske verdensetter vaklede lidt i starten, kørte han sejren hjem uden det store drama. Rose vandt til slut med to slag ned til Adam Scott, der også var nærmeste udfordrer inden søndagens finale.

Rose lagde usikkert ud og blev noteret for tre bogeys (og en enkelt birdie) på sine første fem huller, men fik hurtigt sveden af panden med tre birdies fra 7. til 10.. hul. To yderligere birdies på opløbstrækningen fjernede den sidste rest af usikkerhed om, hvem der skulle løbe med titlen. Rose skrev under på et scorekort, der sagde 69 slag (-3), hvilket bragte ham til 21 under par for turneringen.

- Der var et par ting, der ikke gik min vej i starten, og så kom det til at se lidt usikkert ud. Men jeg følte mig hele tiden i nogenlunde kontrol. Jeg var god til at bevare tålmodigheden og aldrig gå i panik, og jeg tror det var min erfaring, der gjorde udslaget, sagde Justin Rose efter sejren, der manifesterer hans førsteplads på verdensranglisten - en plads han nu har indtaget i syv uger.

Og det er ikke så underligt endda, når man ser på englænderens form. Rose har hele 13 top 10-placeringer i sine sine 17 sidste starter.

For Tiger Woods bød søndagen også på opmuntring. Woods startede dagen på en 48. plads, men leverede en af dagens bedste runder på Torrey Pines. En 67’er (-5) sendte ham frem til en slutplacering som nummer 20 - og dermed mere selvtillid på kontoen, inden han genoptager sæsonen om tre uger ved Genesis Open på Riviera.

- Hvis du kigger på, hvor jeg var torsdag og hvor jeg er i dag, søndag, så blev det bedre. Jeg drivede bolden bedre, jernslagene blev lidt renere og jeg slog nogle gode putts. Jeg har et måneder at forberede mig i, inden vi når til april, så tingene går i den rigtige retning, lød det fra Tiger Woods, der med april naturligvis tænker på Masters på Augusta.

Favoritrollen i årets første major får han dog næppe, hvis Justin Rose kan holde snuden i sporet indtil 11. april.

Link til resultat

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer