En del af noget større - om at være frivillig ved MiD | Golf.dk
Frivillig-oplevelsen ved Made in Denmark er noget særligt. Mange gør det flere år i træk.

Foto: Privat

Campingliv under golfturneringen

Foto: Privat

Fællesspisning for de frivillige

Foto: Privat

De frivillige søndag eftermiddag foran klubhuset

Foto: Privat

Inge Larsen i aktion på hul 4

Foto: Privat

En del af noget større - om at være frivillig ved MiD

07/09 - 2017 | Inge Larsen

Hvad får én til at bruge en uge af sin sommerferie på at arbejde som frivillig ved den største internationale golfturnering på dansk jord? Det spørgsmål er jeg blevet stillet nogle gange, og egentlig synes jeg, at svaret er enkelt.

Ét af de store danske bryggerier bruger i deres markedsføring mottoet ”en del af noget større”, og den følelse havde jeg flere gange i løbet af de fem dage, jeg var frivillig ved golfturneringen Made in Denmark, der er en del af European Tour.

Man bliver automatisk en - om end lille - del af et fællesskab, der skal få tingene til at fungere ved et arrangement af den størrelse.

Made in Denmark er ikke blot en golfturnering, men har udviklet sig til en folkefest med blandt andet friluftskoncerter om aftenen.

Jeg havde tidligere været i Himmerland som tilskuer og havde i flere år leget med tanken om at melde mig som frivillig. I starten af 2017 gjorde jeg så alvor af tanken og meldte mig.

Man tilmelder sig online og byder ind med hvilke opgaver, man kunne tænke sig at være med til at løse.

Jeg fik i løbet af foråret besked om, at jeg skulle være banemarshall på banens hul fire, hvor jeg sammen med et hold på syv-otte andre frivillige, blandt andet fra Køge og Værløse Golfklub, skulle sørge for, at spillerne kom ordentligt frem til teestedet, at der var ro, når de slog eller puttede på green.

Som førstegangsfrivillig har man lidt sommerfugle i maven på første vagt, men den måde, de øvrige frivillige løser opgaverne med seriøsitet og indlevelse, er utrolig motiverende og smittende, og man får en fin indføring, så sommerfuglene blev bare vendt til glæde over at skulle på vagt.

Der var over 70.000 tilskuere til turneringen, og selvom man er sat til at sørge for ro omkring green, så havde man naturligvis også lejlighed til at få en hyggesludder med de mange glade tilskuere eller besvare spørgsmål om dette og hint.

Som frivillig får man fri adgang til turneringen. Desuden får man en beklædningspakke samt forplejning under turneringen. Selve opholdet skal man selv sørge for.

Jeg valgte at campere på den campingplads, der ligger på området, og da jeg ikke er den store campist, fik jeg fat på en campingvogn, som blev opstillet for mig. Det fungerede fint.

Jeg lærte at vende mig rigtig i vindretningen, når jeg børstede tænder ved de udendørs kummer, og jeg vænnede mig til at traske op i bad klokken fem om morgenen i de opstillede badevogne, som i øvrigt fungerede helt perfekt”.

Made in Denmark blev i år holdt for fjerde gang på Himmerland Golf & Spa Resort i Nordjylland og flere af de frivillige, jeg mødte, havde været med i alle årene. Det er stemningen og sammenholdet i den store frivilligfamilie på langt over 1000 frivillige, der trækker.

Før og efter vagterne mødes man i den hyggelige Crew Café til spisning og hyggesnak eller man følges ud og ser golf efter vagterne og hygger sig til koncerterne på festivalpladsen om aftenen. Mange tager afsted i grupper eller som ægtepar.

Jeg tog afsted alene, og det kan selvfølgelig være lidt grænseoverskridende, men hvis man møder op med et åbent sind, så kommer man ikke til at være alene.

Kulminationen på de fem dages arbejde var søndag eftermiddag, hvor alle de frivillige fik lov at følge efter førerbolden op ad 18. hul.

Det gav gåsehud at se de tusindvis af tilskuere, der ventede på at hylde vinderen, den unge amerikaner Julian Suri. Og her gav mottoet ”en del af noget større” virkelig mening.

Det er lidt som et puslespil med mange brikker og hver brik har deres berettigelse. Jeg var en lille brik i år, og selvom jeg var dødtræt efter en uge med mange indtryk i Himmerland, så er det bestemt ikke sidste gang, jeg er med i det puslespil, der hedder Made in Denmark.

 

Inge Larsen er til daglig direktionssekretær. I fritiden spiller hun golf og er næstformand i Greve Golfklub

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,176,784
 • Unique Visitor:178,232
 • Registered Users:166,910
 • Unregistered Users:31,318
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,334
 • Unpublished Nodes:318
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.239.150.57
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,653
  • This week:101,720
  • This month:412,670
  • This year:3,177,437

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk