En bold er ikke bare en bold | Golf.dk
Er der virkelig så stor forskel på golfbolde?

Foto: Getty Images

En bold er ikke bare en bold

27/11 - 2018 | Henrik Søe

For producenter af golfbolde handler det naturligvis om at få så mange golfspillere som muligt til at spille med netop deres bolde. Det samme gælder for Titleist, der har førertrøjen på det globale boldmarked. Men Titleist har også en mission om udbrede kendskabet til bolde og forklare den betydning, som valget af bold har for oplevelsen på banen.  

Mange golfspillere bruger tusindvis af kroner på nye køller og jern og bliver fittet i alle ender og kanter. Men når det kommer til valget af bolde, spiller tilfældighederne ofte mere ind. Og den holdning vil Titleist gerne lave om på.

- For nogle skal en bold bare være hvid og rund - og så har de det fint med det. Vi ville selvfølgelig foretrække, hvis alle spillede med vores Pro V1, men det er naturligvis forståeligt, at man vælger noget andet, hvis man er typen, der slår mange bolde væk og ikke har råd til de bedste bolde. Men det er ikke et argument for at spille med alle mulige forskellige bolde, for man kan sagtens drosle ned og finde en bold, som også performer rigtig godt, men måske er knap så dyr. For os handler det også om at lære folk om, hvor vigtig bolden er for deres spil, og hvor meget bolden kan betyde for den samlede oplevelse, siger Oliver Nyholm, der er produktspecialist hos Titleist.

- Bolden er det eneste udstyr, du bruger til hvert eneste slag, og spiller du med forskellige bolde, svarer det til, at du har 14 forskellige bags med 14 forskellige udstyrsmærker, som du skal tilpasse dig fra gang til gang. Det er fuldstændig umuligt, siger han.

For at give folk muligheden for at føle forskellen på egen krop, tog Titleist en gruppe golfspillere med vidt forskellige handicaps med ud på en bane i Sverige og lod dem gennemføre en test.   

- Vi ville gerne give dem et billede af, hvor stor forskel der er på et 50 meter-slag med de forskellige boldtyper, så vi lod spillerne teste en Pro V1’er op imod vores hårdeste bold Velocity. Mange blev overrasket over, hvor tæt på de kom på de bedste spilleres data med Pro V1’eren, og da vi skiftede til den billigere og hårde bold, havde de ikke en chance for at generere de samme slag. Der var op til 4.000 RPM (rounds per minute) i forskel i forhold til spin, og det var virkelig en øjenåbner for mange, siger Oliver Nyholm.

- Lægger du tre forskellige bolde og slår dem fra 50 meter, så får du tre forskellige udfald. Der er selvfølgelig mange faktorer, der spiller ind, men folk skal prøve det på egen krop og have en chance for at mærke forskellen, siger han.  

Af samme grund har Titleist i den forgange sæson kørt rundt i de danske klubber og afholdt uddannelsesdage.

- Her står vi typisk i et par timer og uddanner folk i forståelsen af bolde, ligesom vi giver lidt bolde væk for at lade medlemmerne mærke forskellen. Vores håb er så, at de sammen med proerne i klubberne kan give budskabet videre til de øvrige medlemmer, som måske heller ikke går så meget op i bolde, siger Oliver Nyholm.

Denne historie er en del af et større tema om golfbolde, som du kan læse i Dansk Golf 6, der udkommer tirsdag. Læs mere om, hvad du ellers kan se frem til i årets sidste udgave her. 

User Comments:

  • RPM

    29/11 - 2018 | Kurt Pedersen

    RPM = revolutions per minute

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer