Emilys værste og bedste til skue i Marokko | Golf.dk
Emily Pedersen lavede fire birdies, fire bogeys og en doublebogey på første runde af Lalla Meryem Cup.

Foto: Mikkel Ring Christensen

Emilys værste og bedste til skue i Marokko

25/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der går en tosporet vej gennem Royal Dar Es Salam Golf Club. På den ene side finder man Red Course og herrerne, på den anden side er damerne at finde ved Lalla Meryem Cup på Blue Course.

Det er ingen trafik på vejen bortset fra bilerne til og fra banen, men den asfalterede stribe er en tydelig skillelinje.

skillelinjen mellem Emily Pedersens gode og dårlige spil er mindst ligeså tydelig – en ottesporet motorvej – og skulle man nogen være i tvivl, er det et skridt i den rigtige retning. I 2018 var der ikke meget at glæde sig over for den 23-årige dansker, men på det seneste har der været positive takter og spor af den spiller, der blev udtaget til Solheim Cup for mindre end to år siden.

I begyndelsen af marts lagde Pedersen ud med en runde i 60'erne i Canberra på den modsatte side af kloden, men alligevel blev det til et misset cut. Da turen gik til Jordan for tre uger siden, rettede hun op på en skuffende førstedag med runder i 67 og 70. 

Denne torsdag i Marokko rokkede Pedersen også uroligt mellem det sublime og det katastrofale.

På dagens 11. hul var feltets eneste dansker midt i fairway med et jern i hånden til par fem hullet. Det trak op til en eaglechance, men i stedet sendte Pedersen bolden midt ud i en sø forbløffende langt højre om målet.

To huller senere gik teeslaget ud i træerne i venstre, da der var oceaner af plads højre. Før bolden var i hul for en doublebogey havde hun taget et pitch tykt og misset et kort putt.

Og så med ét, da det så allermest sort ud, blev det til en, to, tre birdies på stribe.  

- Jeg slog dem bare tæt på, sagde hun om det flotte comeback.

Det blev til 75 slag, to over par, og derfra, en 51. plads i skrivende stund, er der stadig et arbejde at gøre for at klare cuttet. Arbejdet for at nå tilbage til toppen er endnu større, men indsatsen fra den tidligere europamester kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved. Hun spillede runden med forbinding om venstre underarm, et produkt af overanstrengelse.
 
- Jeg har fået en nerve i klemme i albuen som gør, at det skyder lidt op og ned. Jeg tror, der er fordi, jeg slog for mange bolde i går, og så gjorde det ondt i morges. Jeg kunne slet ikke slå på rangen, da jeg skulle varme op. Så jeg gik lige ind til fyssen og fik noget smertetillende og fik tapet armen op, og så skal hun så kigge på den nu, sagde Pedersen efter runden.

Smerterne påvirkede ikke spillet, sagde hun uden at være helt overbevisende. Til gengæld påvirkede sidste uges træningspas med David Dickmeiss hjemme i Danmark.

- Generelt begynder jeg at slå den lidt bedre. Nu har jeg slået den dårligt i dag i forhold til, hvad jeg har gjort i lang tid, hvilket er lidt ærgerligt. Vi arbejdede på nogle ting i svinget i sidste uge, som jeg ikke helt fangede, så jeg har været lidt forvirret omkring, hvad jeg lige skulle tænke. Generelt er det blevet mere stabilt. Jeg rammer flere greens, jeg rammer flere fairways, der gør, at det hænger lidt mere sammen.

Pedersen har én sejr på Ladies European Tour, og hun har prøvet at være medlem af LPGA Tour. Det er der, hun skal tilbage til, og der er ingen tvivl om, hvad der skal til for at genfinde det tårnhøje niuveau.

- Jeg skal cutte nogle af fejlene ud. Jeg laver lidt for mange fejl, og der er en del uskarpe ting rundt omkring. Det er det. Bare at blive ved, få lidt mere selvtillid, have lidt flere gange, hvor jeg kommer under par og laver mange birdies. Det er det, der skal til, siger hun.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer