Emily skal til Solheim Cup | Golf.dk
Annika Sörenstam præsenterer sine fire wild cards.

Foto: Getty Images

Emily skal til Solheim Cup

06/08 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

For første gang i 10 år bliver Danmark repræsenteret ved Solheim Cup. Trods et misset cut i Women's British Open har Emily Pedersen gennem de seneste måneders flotte spil imponeret kaptajn Annika Sörenstam så meget, at hun har fået et af fire wild cards.

De tre øvrige europæiske billetter til Des Moines Country Club gik til Anna Nordqvist, Caroline Masson og Madelene Sagström.

- Det er helt utroligt! Jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal sige! Det er sådan en stor ære at få lov til at være valgt at Annika som ’Captains Pick’.  Jeg glæder mig så meget til at deltage, og jeg skal personligt gøre mit yderste for at få Europa holdet til at shine, så vi kan få pokalen retur til Europa, udtaler Pedersen i en pressemeddelelse. 

Denne uge var Pedersen nummer 115 i verden, den 17. bedste europæer. Før ugens missede cut indledte hun sin karriere på LPGA Tour ved at slutte mellem nummer 13 og 55 i otte turneringer. Det har gjort, at hun er godt på vej mod at sikre en stærk kategori til næste års LPGA Tour.

- Hun er en ung, fremadstormende skandinavisk spiller fra Danmark. Jeg ved, hun missede cuttet denne uge, men hendes resultater den seneste tid på LPGA Touren har været imponerende. Hun er en aggressiv longhitter, men hun har også vist stor stabilitet i år. Jeg tror, hun er klar, og at hun vil gøre det godt for holdet, sagde kaptajnen omkring sit valg af danskeren.

Den 21-årige dansker er skudt mod toppen af professionel golf med bemærkelsesværdig fart. Det kan hurtigt glemmes, da kollegaen Nanna Koerstz Madsen har haft en ligeså imponerende start på karrieren. Pedersen vandt i sin debutsæson på LET tilbage i 2015, men hun gik glip af OL, da Koerstz Madsen vandt på LET i den sidste uge af kvalifikationen. Denne gang er det Pedersens tur til at skrive et stykke dansk golfhistorie.

De otte direkte kvalificerede europæere er englænderne Georgia Hall, Florentyna Parker, Mel Reid, Jodi Ewart Shadoff og Charley Hull, franske Karine Icher, Norske Suzann Pettersen og Carlota Ciganda fra Spanien.

User Comments:

  • Stort tillykke.

    07/08 - 2017 | jess Krelskov

    Det bliver så stort. Håber på det bedste for Emily. www.golfsverige.dk

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer