Emily føler sig bedre end nogensinde | Golf.dk
Emily Pedersen spillede godt i nogle uformelle turneringer i coronapausen, og da hun vendte tilbage til Ladies European Tour i august, var hun pludselig ikke til at stoppe.

Foto: Getty Images

Emily føler sig bedre end nogensinde

31/08 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Emily Pedersen kan med god grund gå og nynne en sensommervise, fjernt fra byens larmende trafik, for nu at låne fra den klassiske højskolesang.

Sensommeren 2020 har tilhørt hende. I august har hun opnået sit bedste resultat nogensinde på LPGA Tour, sit bedste resultat i en major nogensinde og sin første sejr på Ladies European Tour i fem år.

- Ja, jeg føler mig nok bedre end nogensinde, siger Emily Pedersen, da Golf.dk spørger hende direkte.

- Men jeg er stadig ikke der, hvor jeg gerne vil være, skynder hun sig at tilføje.

Hun har fortjent sovet længe mandag, efter at hun søndag vandt Tipsport Czech Ladies Open og bagefter kørte i bil hele vejen hjem til Sjælland.

Da hun stod op, købte hun en Trackman. Selvom hun har været professionel i mere end fem år og har været Solheim Cup-spiller, har hun hidtil måttet låne sig frem til brug af det træningsredskab, som koster omkring 100.000 kroner og som topspillere bruger for at måle deres slag på en lang række parametre.

- Det skal gøre min træning endnu bedre. Det har været træls at skulle låne, og jeg har ikke kunnet træne præcis som jeg ville, siger hun.

I august har hun tjent næsten 180.000 euro i præmiepenge. De to mest lukrative placeringer var 2. pladsen ved Scottish Open og 11. pladsen ved Women’s British Open. Alligevel er der noget særligt ved sejren i Tjekkiet.

- En sejr er en sejr, også selvom jeg ikke engang tjente halvdelen af, hvad jeg tjente de andre uger, siger hun.

I det hele taget var ugen i Tjekkiet noget helt specielt.

Emily Pedersen indledte ugen med karrierens laveste runde, en 63’er, der bragte hende alene i spidsen.

- Det er fem år siden, jeg sidst har ført en turnering, som hun siger.

Alligevel gik hun ud dagen efter og ramte bolden endnu bedre. På 14 af banens 18 huller havde hun birdie- eller eagleputts inden for tre meter. Putteren var halvkold og alligevel gik hun en runde i 65 (-7).

- Vi talte om, at -7 var det absolut dårligste, jeg kunne have scoret den dag.

Hun gik ind til finalen med seks slags forspring, en situation hvor alt andet end en sejr pludselig er et flop.

Under opvarmningen kunne hun ikke finde den samme fornemmelse for svinget som de andre dage. På de første ni huller var hun en over par.

- Det ville have været lidt “katastrofe-agtigt” at smide turneringen. Jeg var frustreret og ved at gå en lille smule i panik, husker hun.

På 10. tee fik hun en klar besked fra sin træner, David Dickmeiss, der i denne uge var med som caddie.

- Han sagde, at nu havde han gået og talt mig op i ni huller, og nu gad han ikke tage fat i mig mere. Nu måtte jeg selv gøre det. Det hjalp mig til at acceptere, at jeg bare ikke kunne slå bolden på samme måde som de to første dage, fortæller Emily Pedersen.

Med lidt mere konservativt spil producerede hun seks pars på stribe. En bogey på 16. hul reducerede hendes forspring til et slag, men en birdie-eagle afslutning betød, at hun i sidste ende vandt med fire slag ned til Christine Wolf.

Bagefter udtalte hun til Ladies European Tour, at hun under sin lange formkrise har måttet være hård ved sig selv. Måske i virkeligheden lidt som hun måtte være hård ved sig selv under de sidste ni huller af Tipsport Czech Ladies Open.

- Jeg blev nødt til at være kynisk og acceptere, at jeg var et dårligt sted. Da jeg endelig accepterede det, var jeg i stand til endelig at komme i dybden og blive bedre, siger hun om vendepunktet i den lange spilkrise.

Man fornærmer næppe Emily Pedersen, hvis man skriver, at hendes form i 2018 var rædselsfuld, og at den i 2019 ikke var meget bedre. 

Nu er hun efter bedre end nogensinde, og hun mener også, at hun er bedre rustet til at håndtere modgang, når den på et eller andet tidspunkt dukker op igen.

- Nu går jeg på banen med en forventning om at slå gode slag. Jeg er modnet som menneske og i golf. Jeg er ikke længere dumdristig som før, hvor jeg kunne finde på bare at spille endnu mere aggressivt, når jeg var dårligt spillende, siger hun.

De sidste ni huller søndag er et godt eksempel på, at hun er en mere moden spiller nu.

Sejren udbyggede hendes forspring på LET-pengelisten, Race to Costa del Sol.

Der er ikke nogle af hendes nylige resultater, der sikrer hende et kort til LPGA Tour, som er hendes egentlige mål. Men en sejr på Race to Costa del Sol vil give hende pladser i næste års majors, og det er hendes mål for resten af sæsonen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,145,469
 • Unique Visitor:103,539
 • Registered Users:159,544
 • Unregistered Users:31,227
 • Blocked Users:12,380
 • Published Nodes:15,247
 • Unpublished Nodes:287
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:34.236.245.255
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:6,020
  • This week:91,856
  • This month:395,672
  • This year:1,145,690

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk