Emily er på fjerdepladen i AIG Women’s Open | Golf.dk
For mindre end en uge siden var Emily Pedersen aldrig sluttet bedre på LPGA Touren end som nummer 13. Nu har hun en andenplads og går ind til weekenden i kamp om en majorsejr.

Foto: Getty Images

Emily er på fjerdepladen i AIG Women’s Open

21/08 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Allerede klokken 13.00 dansk tid havde Emily Pedersen underskrevet sit scorekort. Resultatet viste 72 slag, og hendes totalscore i +1 rakte til en placering lige inden for top-10. Som timerne gik blev den placering kun bedre og bedre, og hen mod aftenen er Pedersen helt fremme på en delt fjerdeplads i årets første major.

Den 24-årige har været væk fra rampelyset i flere år, men i sidste uge nåede hun med i omspillet om Ladies Scottish Open. Selvom det ikke blev til sejr, håndterede Pedersen presset flot, og erfaringerne fra The Renaissance Club kan blive uvurderlige lørdag, for det trækker op til en plads i den næstsidste tobold.

Amy Olson førte i -4 efter første runde, men amerikaneren faldt helt sammen fredag. 81 slag skulle hun bruge, hvilket gav et dyk i stillingen til cirka nummer 30.

Ny kvinde i front på Royal Troon er svenske Daniela Holmqvist. Den 32-årige brugte 70 slag på par 71 banen, og når dagen er omme, vil hun være kun en af cirka en håndfuld spillere i røde tal fredag. 

Samlet er hun den eneste. En total i -1 giver et forspring på et slag ned til amerikanske Austin Ernst, ligeledes med en 70’er fredag, og tyske Sophia Popov, som med en birdie på 18. hul kom rundt i 72 slag. Derefter følger Pedersen på fjerdepladsen.

Danskeren er en af fem spillere i +1 med to slag til toppen, to slag fra en plads i historiebøgerne. Ingen dansker har vundet på LPGA Touren, ligesom der heller aldrig har været en dansk majorvinder.

Der bliver naturligvis benhård kamp om sejren. Minjee Lee og Lydia Ko er blandt spillerne, som deler fjerdepladsen med Pedersen, og inden for fem slag af førstepladsen finder man også spillere som Nelly Korda og majorvinderne Anna Nordqvist og Inbee Park.

Pedersen bliver den eneste dansker, som får en starttid lørdag. Cuttet er på vej mod at falde i +9, og Nicole Broch Larsen er i klubhuset med en samlet score i +10. Fredag blev det ikke til en eneste birdie for Hillerød-spilleren, og scoren løb op i 78 slag. Nanna Koerstz Madsen havde en total i +13 efter 36 huller på Troon. Hun tager nu til Danmark i et par uger, inden turen går til USA.

Link til stillingen

User Comments:

  • Lee udskiftet bold uden godkendelse af markør!

    23/08 - 2020 |

    Hvilken straf fik Lee, for at udskifte sin bold med en ny, uden godkendelse af markør? Mvh Marianne Lohse

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk