EM med dansk hole-in-one | Golf.dk

EM med dansk hole-in-one

04/09 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Medaljer var aldrig et realistisk mål, da nogle af Danmarks bedste seniorer denne uge drog ud i Europa for at forsvare nationens farver ved EM for hold. Flere af de traditionelle stormagter stillede til start med en flok spillere med plus foran deres handicap, og det var en større mundfuld end de danske repræsentanter kunne gabe over.

Men flot spil blev der alligevel leveret af de rød-hvide. På Sierra Golf Club i Polen nord for Gdansk præsterede Helle Scheel en eagle, og på Diners Golf Club i Ljubljana slog Christian Langkilde intet mindre end et perfekt slag. På niende hul slog spilleren fra Simons bolden i hul med et 5-jern for sin anden hole-in-one på mindre end fire måneder.

Det var med til at give Danmark 14. pladsen i kvalifikationen, som gav en plads i hulspillets Flight B. Efter nederlag til Schweiz og Norge blev det til en sikker sejr mod Tjekkiet i kampen om 15. pladsen.

Henrik Thouber og Klaes Madsen delte deres foursome. Sådan endte Langkildes single også, mens Søren Bollerup Hansen, Henrik Johansen og den spillende kaptajn Kim Worm alle vandt for slutstillingen 4-1. Aldersgrænsen er i år sænket til 50 år, men ændringen kunne ikke ses på resultatet, da det blev til samme slutplacering som sidste år.

Damernes resultat i Polen var stort set identisk. En 14. plads i kvalifikationen blev fulgt op med nederlag til Italien og Tjekkiet, inden en sejr på 3,5-1,5 mod værterne gav 15. pladsen.

Udover Scheel bestod Danmarks hold af Anne Kaae, Mette Møller, Jytte Jensen, Adalena Bundgaard og Dorte Pyll Tavesen.  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer