Else endnu en gang | Golf.dk

Else endnu en gang

08/08 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Kan nogen eller noget stoppe Else Kalstad? Spørgsmålet er aktuelt, da veteranen fra Furesø søndag vandt sit syvende Danmarksmesterskab for seniorer i træk. I 2005 sejrede Kalstad første gang, og siden er hendes sejrsstime kun brudt af Iris Christoffersen i 2009. Det vil sige, at årets DM var nummer 11 i rækken. Dertil kan lægges de to seneste års veteranmesterskaber, men den klasse stillede Kalstad ikke op i denne gang.

Mesterskaberne blev spillet i Kaj Lykke Golfklub, og Kalstad knuste konkurrenternes håb fra start med en runde i 73 slag fredag – turneringens i særklasse bedste score. I weekenden drillede den vestjyske vind og regn, og det gav runder i 82 og 85 slag for en samlet score i +24. Det var fire slag foran klubkammeraten Mette Møller.

Kun to var tilmeldt veteranrækken, og den blev vundet af netop Iris Christoffersen.

Seniorherrerne er bedre til at skiftes om guldet. Siden 2011 har der været ny vinder hvert år, og den tendens fortsatte i 2016. Forsvarende mester Jan Birger Nielsen sluttede langt fra toppen og Hans Peter Jacobsens vinderscore i +10. Odense-spilleren var rundt i imponerende 71 slag, -1, på anden runde og endte med en sejr på to slag ned til Tony Jensen.

Hans Stenderup vandt de første tre udgaver af veteranturneringen, men i 2016 blev stimen brudt af den tidligere dobbelte seniormester Ivan Duelholm fra Hjortespring. I +18 vandt han med ni slag ned til Rungsteds detroniserede mester.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer