Ejlersen og Markvardsen vinder DM i slagspil | Golf.dk
Anne Normann var oppe og true Louise Markvardsens førsteplads, men endte med bronze om halsen.
Anders Emil Ejlersen har nu på lidt over en måned formået at vinde DIAC og Danmarksmesterskabet i slagspil, samt at få en andenplads i Kronborg Master.

Ejlersen og Markvardsen vinder DM i slagspil

04/08 - 2019 | Jakob Schmidt

Det var under de bedste forhold at Santander DM i slagspil skulle afgøres på skandinaviens ældste golfbane nord for København. 39 herrer og 13 damer spillede med på sidstedagen hvor solen skinnede, kronvildtet græssede og vinden nærmest var ikkeeksisterende.  

Hos damerne var der opsejling til en tæt finale, hvor alt fra 6. til 1. pladsen spillede med om sejren. Inden søndagens runde havde Louise Markvardsen tre slag ned til andenpladsen, men med bogeys på anden, tredje og femte hul, var det pludseligt helt lige i toppen.

Anne Normann, som spillede i damernes næstsidste bold, var af flere omgange oppe på førstepladsen, da hun formåede at lave tre birdies på de første fem huller på bagni, hvilket bragte hende i en samlet score i -4. Det samme som Markvardsen, som befandt sig i førerbolden med Marie Lund-Hansen og Sofie Kibsgaard-Nielsen.

Til Annes store ærgrelse lå en sten i vejen for hendes andet slag på 15. hul og hun var tvunget til at spille bagud. Det kostede hende en bogey. Det efterfølgende par 3 hul bød også på en udfordring omkring green og efter et indspil der fik får lidt, måtte hun også indkassere en bogey her.

Vejen til Louise Markvardsens første DM-titel var dermed lagt. Louise blev kun bedre og bedre som dagen skred frem og med en sikker birdie på hul 17 skulle alt gå galt på hul 18, hvis ikke at hun skulle få guld rundt om halsen.

Det gjorde det ikke og Louise Markvardsen sluttede af med en par og en runde i 71 slag, hvilket ikke ændrede på hendes totale score i -5. Hun kan nu endelig kalde sig Danmarksmester i slagspil, efter at hun de seneste to år kun har været ét slag fra førstepladsen i samme turnering. Hør hvad hun sagde til golf.dk efter runden.

Sofie Kibsgaard-Nielsen endte med en sølvmedalje i en samlet score i -2, da hun var bedre end Anne Normann på de sidste seks huller, som også sluttede i -2 og måtte nøjes med bronze.

Hos herrerne var der ikke nær så meget spænding efter at Anders Emil Ejlersen allerede fra førstedagen lignede en sikker vinder. Her formåede han ikke kun at gå en runde i 63 slag, men samtidig også en albatros og hole-in-one på hul 9, som uden sammenligning blev turneringnens bedste slag.

Selvom Anders’ sidste runde ikke var lige så overlegen som de to første, og bl. a. bød på to doublebogeys, var sejren ikke i fare. Han cementerede sejren med en par på hul 18, foran de mange tilskuere som var mødt op for at se nogle af Danmarks bedste golfspillere. Hør hvad han sagde efter runden.

Anders endte turneringen i en samlet score i -13, med hele fem slag ned til Jonathan Gøth-Rasmussen på andenpladsen. På tredjepladsen og med en fortjent bronzemedalje om halsen, sluttede den lokalkendte og medlem af Københavns Golfklub, Magnus Lomholt dagen i samlet -7.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer