Ejer konkurs - golfklub lever videre | Golf.dk
Golf Hotel Læsø A/S er under konkursbehandling, men Læsø Seaside Golfklub har en sund økonomi og påvirkes ikke direkte af konkursen.

Ejer konkurs - golfklub lever videre

17/12 - 2019 | Henrik Søe

Ejeren af golfbanen på Læsø er gået konkurs, men det får ingen konsekvenser for Læsø Seaside Golfklub, der i forvejen har overtaget driften af banen og lever i bedste velgående. 

Den svenske ejer af selskabet Golf Hotel Læsø A/S, Bo Berglin, har i de senere år investeret  i en opgradering af faciliteterne med blandt en række feriehuse, men efter flere millionunderskud er selskabet løbet tør for penge, inden alle feriehusene blev færdige. Fem af de nyopførte ferieboliger er halvvejs færdige, mens andre fem er påbegyndt. Det oplyser kurator Søren Christensen Volder til Finans.dk. 

Som udgangspukt får konkursen ingen konsekvenser for golfklubben, som allerede i foråret overtog driften, da ejeren ikke levede op til sine forpligtelser om at klargøre og vedligeholde banen. 

- Konkursen kommer ikke som den store overraskelse for os. Vi kunne allerede i foråret se, at der ikke blev bygget på husene og banen ikke blev vedligeholdt, så vi tog en paragraf i brug, som gjorde, at vi kunne overtage driften, fortæller klubbens formand Jan Rulle til Golf.dk.

Paragraffen indebærer, at klubben ikke betaler leje til baneejer, men modregner driften af banen i den aftalte leje.

- Driften løber rundt, vi har penge på bogen og ikke nogle udeståender, siger Jan Rulle, som dog ærgrer sig over, at feriehusprojektet ikke lykkedes. 

- Det er super ærgerligt, for vi ville da gerne have set de feriehuse. Det ville have betydet en masse liv på banen og dermed flere indtægter i form af blandt andet greenfeegæster. Nu håber vi, at andre kommer ind og samler projektet op, siger Jan Rulle. 

Bo Berglin købte sig ind på banen på Læsø i 1997 og har siden blandt andet bygget hotel og ni nye huller. Nu skal der efter 22 år nye kræfter til. 

- Selve golfanlægget skal der også findes en ny ejer til, men det tror jeg nok, at vi skal finde en løsning på, siger kurator Søren Christensen Volder til Finans.dk.  

I Læsø Seaside Golfklub vil man gerne mane alle rygter i jorden og sender derfor orientering ud til medlemmerne om, at klubben trods ejerens konkurs har det godt og lever i bedste velgående. 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer