Efter otte birdies har Joachim tre slag til toppen | Golf.dk
Joachim B. Hansen fortsatte den senere tids flotte spil på første runde af Turkish Airlines Open. Han lavede ott birdies torsdag, ligeså mange som de to førende spillere, og indtager en delt 12. plads.

Foto: Getty Images

Efter otte birdies har Joachim tre slag til toppen

07/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Fem huller skulle der gå, før Joachim B. Hansen lavede sin første par ved Turkish Airlines Open. Selv med to birdies var han et slag over par efter de første fire huller. 

Det er ikke mere end en måned siden, at tanken om at komme med i Final Series var fjern. I stedet var det kortet til næste års europatour, der var i fokus, men siden har Hansen ikke misset et cut og både hentet en andenplads og en fjerdeplads. 

Derfor har han gode chancer for at gå hele vejen og kvalificere sig til finalen, DP World Tour Championship, for første gang i karrieren. Hansen kom til The Montgomerie Maxx Royal som nummer 58 på Race to Dubai, og under torsdagens spil positionerede han sig til at stige yderligere i graderne.

Efter den svingende start producerede Hansen seks birdies yderligere, inden runden blev afsluttet med en bogey. Resultatet blev en 68'er, fire under par, hvilket rækker til en delt 12. plads.

Hansen er et slag efter spillere som Danny Willett og de seneste to års vinder af Turkish Airlines Open, Justin Rose. De to englændere deler sjettepladsen med to slag til toppen. 

Tom Lewis og Matthias Schwab kom bedst fra start med runder i -7 og har et slag ned til Alex Norén, Thomas Pieters og David Lipsky.

Der er ni spillere til start fra verdens top-50 og 42 point til vinderen. Lucas Bjerregaard, Danmarks bedste spiller, er faldet ned til nummer 66 på verdensranglisten, og første runde gav ikke nogen stærk indikation af, at han er på vej tilbage mod det gode selskab.

Trods birdies på dagens to sidste huller er Bjerregaard nede i anden halvdel af stillingen. En runde i -1 giver en placering som nummer 37 delt med 14 andre spillere, blandt andre Francesco Molinari, Patrick Reed og nummer et på Race to Dubai, Bernd Wiesberger.

Top-50 på verdensranglisten ved nytår kvalificerer sig til The Masters, så Bjerregaard burde ikke være i underskud af motivation, selvom det har været en lang sæson. Der venter en stor opgave i næste uges Nedbank Challenge, og så - hvis han kvalificerer sig - følger DP World Tour Championship. 

Et stort resultat i en af de tre finaleturneringer kan være nok til at bringe Bjerregaard tilbage i top-50, men det er lettere sagt end gjort. Den 28-årige frederikshavner er ikke sluttet en turnering i top-10 siden marts.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer