ECCO Tour skifter til digitale baneguides | Golf.dk
Daniel Løkke skal fremover bruge en baneguide-app på ECCO Tour

Foto: ECCO Tour

ECCO Tour skifter til digitale baneguides

07/04 - 2018 | Pressemeddelelse

Den digitale baneguide, GLFR, er fremtiden på ECCO Touren. Dermed er det slut med den printede baneguide på nordens førende golf tour.

Den traditionelle baneguide er fortid på Nordens førende golftour, ECCO Tour. Her erstattes papirformatet fra sæsonstarten på Rømø Golf den 25. april med en digital udgave.

Samarbejde med Ingenium Golf, GLFR

ECCO Touren har indgået et samarbejde med Ingenium Golf, som står bag baneguide-app’en, GLFR. Det bliver på spillernes egen Smart Phone i GLFR app’en, at de professionelle via en GPS, fremover skal finde deres mål til ønskede positioner på fairways og green. 

Ligeledes vil spillerne fremadrettet kunne finde alle turneringsinformationer i GLFR app’en. Det betyder at diverse A4 og A5 ark med pin sheets, lokale regler, tlf. nummer på dommeren osv., ikke længere bliver uddelt på 1. tee for derefter at forsvinde ned i en bundløs lomme i bag’en.

– Vi skifter den printede baneguide ud med en digital udgave af flere årsager. I 2017 printede vi mellem 2.000 og 4.000 sider under hver turnering og benyttede meget spray på banen. Ingen af disse ting er specielt gode for miljøet, og med en digital løsning ved jeg med sikkerhed, at mange af greenkeeperne bliver glade for, at vores spray minimeres kraftigt på banen, forklarer ECCO Tour direktør, Flemming Astrup, der glæder sig over, at ECCO Touren nok engang er ”First Mover” blandt de professionelle golf tours.

-Digitaliseringen finder sted alle andre steder i samfundet, og det skal den også have lov at gøre på golfbanen. Vi går gerne forrest, som vi tidligere har gjort med bl.a. brug af afstandsmålere og regler for langsomt spil, uddyber Astrup, der især fremhæver udviklingspotentialet i GLFR app’en.

I GLFR kan spillerne ved at bevæge fingeren få præcis de mål, de ønsker.

– GLFR app’en er i sin nuværende version en fin erstatning for den printede baneguide, fordi spillerne i GLFR kan få præcis de mål, de ønsker. De er ikke begrænset til de mål, som producenten af en baneguide synes, de skal have. Men den helt store fidus ligger i fremtiden. Her tilbyder en digital baneguide meget mere udviklingspotentiale end en printet baneguide. I samarbejde med Ingenium Golf er jeg sikker på, vi kan skubbe GLFR app’en i en spændende retning for professionelle golfspillere, forklarer Astrup videre.

– Ved hver turnering følger ca. 15.000 mennesker med på vores livescoring. På sigt vil GLFR app’en forhåbentlig kunne forbedre den oplevelse dramatisk, så man f.eks. via ”shot tracking” kan se, hvor på et hul en spiller befinder sig, hvor langt han har tilbage til flaget osv.. Fremtiden ser spændende ud, slutter Flemming Astrup.

Under ECCO Tour Pro-Ams vil GLFR app’en også være tilgængelig for alle sponsorer og amatører.

Det vil fortsat i 2018 også være tilladt at bruge afstandsmålere.

ECCO Touren starter for alvor på Enjoy Resorts på Rømø fra 23. – 27. april, når Bravo Tours Open by Visit Tønder løber af stablen. Husk telefonen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer