Earth Course udfordrer verdens bedste | Golf.dk

Foto: Getty Images

Earth Course udfordrer verdens bedste

24/10 - 2020 | Torben Thornæs Andersen

Jumeirahs Fire Course er netop udvalgt til VM i golf i 2023. Dansk Golf besøgte anlæggets Earth Course i 2017.

Hvert år midt i november mødes de 60 bedst placerede spillere på Race to Dubai til sæsonens store finaleturnering. Udover en samlet præmiesum på otte mio. dollars kæmper spillerne om æren som vinder af europatourens rangliste, en hæder, som i 2016 tilfaldt svenskeren Henrik Stenson. 

I 2017 bliver det 9. gang, finalen spilles på Earth Course, den ene af Jumeirah Golf Estates to mesterskabsbaner. Egentlig var anlægget planlagt til at indeholde fire baner – Earth, Fire, Water og Air – men før de fire grundelementer kunne komme i spil, stak finanskrisen en kæp i projektet, og derfor blev det kun til to.

Selv om det har rygtedes, at finalen på et tidspunkt skulle spilles på Fire Course, holder touren fast i Earth Course, og efter en gennemspilning af begge baner forstår man prioriteringen. Selv om de to Greg Norman-baner har fællestræk, træder Earth Course frem som en på alle måder majestætisk bane, der er klar til at ydmyge spillerne, hvis de ikke præsterer deres absolut bedste.

Jeg spiller Earth Course med Daniel, et lokalt medlem, der med det samme understreger banens strategiske kvaliteter.

- Det, jeg kan lide ved banen, er, at den tvinger dig til at tænke golf, forklarer han - hvorefter han hooker sit drive langt i venstre. Overalt langs hullerne ligger der brunt flis, der skal få spillerne til at tænke på jord. På Fire Course har sandet i bunkerne en rødlig nuance, og således kan forholdsvis trivielle detaljer bruges til at give golfbanen en nærmest universel kvalitet.

Om ikke andet har det grove flis betydning for scoren. Når bolden lander på ”jorden”, finder den altid en fordybning, som gør det næste slag både kortere og mere upræcist end tiltænkt. 

Hvad man ikke kan se på tv-skærmen er, at Earth Course er ret kuperet. Greens ligger ofte højt, så man tilmed har svært ved at bedømme det sidste afgørende approachslag. Det hjælper heller ikke, at bunkerne nærmest er udgravninger, der ser betagende ud på afstand, men efterlader én med et blindt slag, fordi det eneste, man kan se, er bunkerkanten.

Turfen kan bedst beskrives som unådig. Daniel fortæller, at flere af de professionelle til sæsonfinalen duffede forholdsvis enkle slag. Bermudagræsset gør turfen hård og sej, og indtil flere gange bouncede min wedge ligefrem bagud, fordi jeg ikke formåede at tage bolden helt rent.

Earth Course er en billedskøn killer machine, der ganske, som min spillepartner fortalte, presser én til at overveje næsten hver eneste slag og putt. Jeg må indrømme, jeg fandt det en anelse udmattende hele tiden at skulle kæmpe mod banen, og jeg tvivler på, at selv habile singlehandicapspillere kan slippe herfra uden dobbelt og tripplebogeys på kortet.

Men sådan bør det måske også være. Når man træder ind på scenen, hvor verdens bedste spillere hvert år skal skrive sig ind i historiebøgerne, kan man ikke forvente særbehandling. Vil man besejre Earth Course, skal man være på toppen. Ellers bliver man jordet.

 

LAND: De Forenede Arabiske Emirater
GREENFEE: 2100 kr./weekend – 1900 kr./hverdag
I NÆRHEDEN: Banen ligger ti minutters kørsel fra Dubai Marina med butikker og cafeer på Marina Walk og Jumeirah Beach Walk. Længere nordpå ligger Dubai City med den gamle bydel, Bur Dubai og verdens højeste bygning, Burj Khalifa.

 

Derfor skal du spille den

Blærerøvsværdi: 4

Selv med status som finalevært må Earth Course se sig overstrålet af andre baner i regionen. Men renommeet vokser, og følger dine venner European Tour, vil besøget bestemt afføde respekt.

Tilgængelighed: 3

Emirates nye, daglige flyrute fra København til Dubai har gjort det nemmere at besøge Emiraterne. Greenfee kan synes vel høj, men vil man sidde med ved de professionelles bord, er beløbet formentlig mindre vigtigt.

Skønhedsværdi: 4

Earth Course tilbyder et af Dubais mest modne layouts med masser af træer og buske. Anlægget er afsindigt velplejet og fremstår som en rigtig ’eye-pleaser’.

Sværhedsgrad: 5

Jeg spillede banen få dage efter tourfinalen og fik kamp til stregen. Ifølge de lokale er banen sat nogenlunde ens op hele året, så tag dit bedste spil med og opdag om du er klar til touren.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,544,665
 • Unique Visitor:191,434
 • Registered Users:170,167
 • Unregistered Users:31,608
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,571
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.210.184.142
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,863
  • This week:97,202
  • This month:445,174
  • This year:3,545,453

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk